Pirelli neemt harde compounds mee naar Spanje

banden miami pirelli

Pirelli heeft ervoor gekozen om de drie hardste bandensoorten mee te nemen naar Barcelona. Het circuit staat bekend om de snelle bandenslijtage. Toch is het met de 'nieuwe' banden van dit jaar nog even afwachten of dat deze race ook het geval zal zijn.

Pirelli neemt dezelfde compounds aan banden mee als vorig jaar. Het gaat om de C1 als harde band (wit), de C2 als medium band (geel) en de C3 als zachte band (rood). In het verleden werden er tijdens de race in Barcelona vaak twee pitstops gemaakt door de teams. Vorig jaar won Lewis Hamilton de race met een zacht-medium-medium strategie, wat ook twee pitstops vereiste. De tweede tot de achtste plek reed de race vorig seizoen uit middels een zacht-medium-zacht strategie. 

Driestopper

Dankzij de nieuwe generatie banden waar dit seizoen mee geracet wordt, de 18-inch banden, voorspelt Pirelli voor komend weekend een race waarin drie pitstops noodzakelijk zijn om de race uit te rijden. De 'bandenvretende' baan in combinatie met het warme en droge weer, kan veel druk op de banden leggen. 

banden hard medium pirelli

Foto: Pirelli

Bandenmanagement is key

Mario Isola, directeur bij Pirelli, geeft zijn voorspelling voor het bandengebruik tijdens de race: "De teams zullen de gelegenheid hebben om de vooruitgang die ze met hun auto's hebben geboekt sinds de start van het seizoen te beoordelen, al zullen de weersomstandigheden veel warmer zijn en zal er waarschijnlijk veel meer op de harde band worden gereden dan tijdens de testdagen, wat misschien de sleutel tot de race zal zijn." Daarbij zijn de compounds tijdens dit weekend ook nog eens harder dan tijdens de wintertest. 

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op GP Spanje

Lees ook: F1 aan Tafel geen fan van extra stadsraces

Lees ook: De Vries: Geen idee wat ik kan verwachten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen