Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op GP Spanje

Formula 1 GP Spanje Barcelona

Dit weekend is de Formule 1 weer te vinden in Spanje, op het bekende circuit de Barcelona-Catalunya. Voor de meeste coureurs is dit een bekend circuit, omdat de wintertests hier ook veelal gehouden worden. Jeroen Bleekemolen blikt voor Grand Prix Radio vooruit op het komende raceweekend.

Op dit circuit zijn de meeste wintertests verreden, wat ervoor zorgt dat de teams de afstelling van de auto hier wel onder de knie hebben. Wel wordt het weer even spannend met de updates, die een hoop teams dit weekend met zich mee hebben gebracht. Volgens Bleekemolen is Barcelona een goede graadmeter om te kijken waar men als team staat en wie de beste auto heeft. Vandaar ook de vele updates op dit circuit.

Verstappen bezig met inhaalslag

Max Verstappen ligt na zijn twee uitvalbeurten nog negentien punten achter koploper Charles Leclerc. Het lijkt erop dat hij de banden onder zijn auto beter onder controle heeft dan Leclerc bij zijn Ferrari. Volgens Bleekemolen is dat dit weekend erg belangrijk: "Barcelona is een echte tirekiller. De banden slijten hier veel harder." Dat wordt dus opletten geblazen voor de coureurs. Pirelli heeft de keuze gemaakt met hardere compounds terug naar Europa te reizen, wat in dit geval dus een gunstige beslissing is. De banden gaan zo alsnog nét wat langer mee. Ook de hogere temperaturen in Spanje helpen mee aan die snelle bandenslijtage.

max verstappen miami winst

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Twee nationale helden

Nyck de Vries maakt in Barcelona zijn debuut tijdens een Formule 1-weekend. De Vries heeft al twee keer voor het team van Mercedes gereden in Abu Dhabi, maar dit weekend zal hij zijn eerste rondjes rijden voor aanvang van een grand prix. Hij rijdt op de vrijdag in de Williams van Alexander Albon. "Wie weet kan hij zich daar weer goed bewijzen, wat hij voorheen ook al deed in de Mercedes en zit hij zo ook in de Formule 1. Dan hebben we daar ineens twee nationale helden", speculeert Bleekemolen enthousiast.

Lees ook: De Vries: Geen idee wat ik kan verwachten

Lees ook: Formule 2 vervangt races in Rusland wel

Lees ook: Eerste vrouwelijke coureur uit Saoedi-Arabië mikt op Le Mans met eigen raceteam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen