Frans Verschuur: Het is goed dat Hamilton weer terug is

alonso sprint imola

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken de tafelgasten de terugkeer van Lewis Hamilton. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur is blij dat Hamilton eindelijk zijn tranen heeft gedroogd en weer terug is. 

Verschuur zegt dat we niet het laatste van de Brit hebben gezien in de Formule 1. Hij denkt dat Hamilton erg gebrand is om weer te winnen in het komend seizoen en dat hij er weer goed bij gaat zitten. Verschuur zegt als hij in de schoenen van Hamilton stond ook wel voor een achtste wereldkampioenschap wilt gaan. 

Voormalig F1-coureur Gijs van Lennep kijkt daar anders naar. Hij denkt dat Hamilton slechter gaat presteren door de druk van het achtste wereldkampioenschap. Voor Verschuur lijkt dat haast onmogelijk, ook omdat de Brit vorig seizoen al had gezegd dat hij het leuk vindt om weer te racen. "In de seizoenen daarvoor reed hij alleen maar voorop met een paar mensen achter hem." 

George Russell in de auto als inval Grand Prix Sakhir 2020

Russell geen weerstand

De teambaas vindt zijn gevechten met Max Verstappen een toppunt van afgelopen seizoen en dus is hij blij met de terugkeer van Hamilton. Hij denkt namelijk dat zijn nieuwe teamgenoot George Russell geen weerstand gaat bieden. Van Lennep is het daar ook niet mee eens. Hij is ervan overtuigd dat Russell Hamilton verloren gaat rijden. Hij verwijst daarbij naar Russells eenmalige verschijning in de Mercedes-auto toen Hamilton positief testte voor corona. 

2021-winnaar van de 24 uur van Daytona Indy Dontje zit tussen de mening van beide heren in. Hij denkt dat Russell enigszins weerstand kan bieden maar dat hij hem niet meteen zal verslaan. "Ik denk wel dat het super moeilijk is om tegenover Lewis te zitten", aldus Dontje. 

Lees ook: Norris gaat na Hamilton en Verstappen het meeste verdienen

Lees ook: 'Red Bull sluit zeer lucratieve deal met Oracle'

Lees ook: Verstappen voelt geen extra druk: Ik doe wat ik altijd doe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden