Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Magnussen moet aan de bak

door Tim Koenders
Magnussen SA

Frans Verschuur denkt dat Kevin Magnussen nog flink aan de bak moet als hij volgend jaar nog in de Formule 1 wil rijden. Volgens de Nederlandse teambaas zet Nico Hülkenberg hem erg onder druk.

Nico Hülkenberg wist geen Formule 1-stoeltje te bemachtigen voor 2020. Na een aantal jaar afwezig te zijn geweest maakte Nico Hülkenberg in 2023 zijn rentree. Tijdens het eerste weekend van het seizoen werd direct duidelijk dat de Duitser het nog niet verleerd was. Kevin Magnussen vloog eruit in het eerste deel van de kwalificatie. Nico Hülkenberg kwam direct in Q3 terecht. Ook tijdens de Grand Prix van Australië zat Hülkenberg er weer erg goed bij. Tijdens de race eindigde hij als zevende terwijl Magnussen in de slotfase een fout maakte.

De grote man bij Haas

Frans Verschuur, de bekendste teambaas van Nederland, denkt dat Kevin Magnussen op moet passen. “Magnussen is natuurlijk wel even wakker geschud want Hülkenberg presteert natuurlijk erg goed. Die heeft een tijd niet gereden en presteert zowel in de races als in de kwalificaties goed.” Dat liet Verschuur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Magnussen was vorig jaar natuurlijk de kampioen bij Haas maar hij moet nu serieus aan de bak. Als hij iedere keer achter Hülkenberg eindigt wordt het hem ook niet voor volgend jaar.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Wedstrijdleiding gaat Down Under

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Pérez na inhaalrace: Uiteindelijk het maximale resultaat

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden