Frans Verschuur: Mercedes heeft overhand op Hamilton

10-saturday-monza

In de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse 'awardwinning' podcast van Grand Prix Radio bespreken de tafelgasten de radiostilte van Lewis Hamilton. Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur vindt het vooral erg voor de fans van de Britse coureur: "Het is schandalig dat hij niets laat horen aan zijn fans."

"Hamilton dacht dat hij groot was, maar het merk Mercedes is toch veel groter", zegt Verschuur in de aflevering. Hij is er zeker van dat het team bewust het tweede protest niet heeft doorgezet en marketing-technisch heeft besloten hun verlies te erkennen. Hij vindt dat die lijn doorgezet moet worden door iedereen die deel uitmaakt van het team het verlies te laten erkennen, ook Hamilton. 

Verschuur zegt dat het goed is dat Mercedes meer voor het eigen merk kiest. Ook omdat het team twee grote sponsoren heeft verloren na de Grand Prix van Abu Dhabi. "Van wat ik begrijp hebben ze hun auto's weer zilvergrijs gemaakt. Dat is natuurlijk ook weer een duidelijk teken: Mercedes is groot en Lewis bepaalt niet welke kleur die auto's moeten zijn", aldus de teambaas. 

Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Winnaars en verliezers

Roger Hermans, directeur bij Verstappen Travel en Merchandising, vindt ook dat Hamilton zich onprofessioneel opstelt. Hij vindt dat winnaars en verliezers horen bij een professionele sport. De directeur zegt wel dat niemand had gedacht dat de laatste drie ronden van de Grand Prix van Abu Dhabi op die manier zouden uitpakken. Daarnaast vindt hij het wel mooi hoe de vader van Hamilton naar Jos en Max Verstappen toeging om hun te feliciteren. 

Verschuur zegt dat Hamilton alleen maar een slechte verliezer wordt als hij blijft zwijgen. "Volgend jaar wint hij weer dus ik zou dubbel gemotiveerd zijn om terug te komen. Als je weet hoe je verliest, dan weet je ook wat winnen is. Als je niet kunt verliezen, dan weet je ook niet wat winnen is", aldus Verschuur.

Lees ook: Olav Mol over vertrek Otmar Szafnauer bij Aston Martin

Lees ook: Wendy Hendrickx over complexe Formule 1-regie

Lees ook: Rookies mogelijk bij meer F1-trainingen in actie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen