Franz Tost haalt uit naar eigen engineers

door Gijs Leuvenink
franztost

AlphaTauri-teambaas Franz Tost heeft hard uitgehaald naar de eigen engineers. De teambaas vindt dat de engineers het team teleurgesteld hebben met de auto die ze voor dit seizoen gebouwd hebben.

"Ik vertrouw de engineers echt niet meer", stak Tost van wal voor de verzamelde pers in Jeddah. "Ze zijn optimistisch voor de potentie van de auto, maar daar heb ik helemaal geen vertrouwen in. Het moet zich gaan vertalen naar rondetijden. Dat is echt het enige wat telt. Ze riepen in de winter dat het een topauto gebouwd hebben, maar dat is er niet uit gekomen tot nu toe."

Verbeteringen

Tost is ontevreden over hoe het in Bahrein ging, maar ziet in Jeddah kansen. "We hebben in Bahrein het slecht gedaan. Dat is helaas nu waar de auto staat. Dit weekend kunnen we misschien iets verder naar voren komen. We kunnen misschien naar Q3 komen, maar er moet veel gebeuren aan de auto willen we dat halen. Zeker op aerodynamisch vlak hebben we nog wat te doen."

Problemen

Waar de problemen van de AlphaTauri liggen kan Tost zo opsommen. "We hebben te weinig downforce, de remmen zijn niet goed, onze achterbanden worden te snel warm én we hebben een slechte tractie. Al deze factoren maken een goede ronde, die kunnen we nu niet produceren. We gaan naar alle races kleine updates meenemen, die hard nodig zijn."

Lees ook: De motorsport historie van Saoedi-Arabië

Lees ook: F1 aan Tafel: Voor Max hoeft het niet

Lees ook: Hakkinen: Norris van hetzelfde niveau als Verstappen

 

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden