Franz Tost over rel met Renault: ‘Ik moest iets zeggen’

P-20170707-03975_news

De spanning tussen Toro Rosso en Renault liep afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Brazilië hoog op, maar teambaas Franz Tost heeft geen spijt van de persverklaring waarin zijn stal hard uithaalde naar Renault.

De Oostenrijker had namelijk het gevoel dat hij iets moest zeggen om zijn team te verdedigen. Renault-baas Cyril Abiteboul suggereerde tijdens een interview in Brazilië dat de vele motorproblemen waarmee Toro Rosso de laatste races kampte mogelijk werden veroorzaakt door het team zelf. Volgens de Fransman kon het geen toeval zijn dat de problemen zich voornamelijk bij het Italiaanse juniorteam van Red Bull voordeden.

"Ik had het gevoel dat ik iets moest zeggen. Als het team kritiek krijgt en we het idee hebben dat die kritiek niet honderd procent terecht is, dan moeten we met een statement komen. En dat is wat we hebben gedaan. Of het op een correcte manier is gedaan of niet, is een andere vraag. We wilden alleen duidelijk maken hoe wij naar de situatie keken", laat Tost aan Motorsport.com weten.

Toro Rosso staat op dit moment zesde bij de constructeurs en heeft vier punten voorsprong op Renault. De Italianen suggereerden dat de Fransen tweederangs onderdelen aan Toro Rosso zouden leveren om het eigen Renault-fabrieksteam te bevoordelen in de strijd om die zesde plaats.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden