Frédéric Vasseur: Valtteri Bottas levert geweldig werk

Header liveblog 1 Bahrein

Alfa Romeo teambaas Frédéric Vasseur is erg tevreden over de rol van coureur Valtteri Bottas binnen het team. De Fin heeft vanuit Mercedes veel ervaring meegenomen. Dit laat de teambaas weten tegenover Motorsport.com.

Valtteri Bottas, die bij Mercedes altijd in de schaduw van Lewis Hamilton stond, rijdt sinds dit seizoen bij Alfa Romeo. Toen de Fin bekend maakte dat hij voor het Zwitserse team ging rijden kreeg hij veel kritiek over zich heen. Bottas heeft in de afgelopen drie races laten zien dat die kritiek onterecht was, met twee top 10 finishes. "Hij heeft de afgelopen jaren het qua pure prestaties heel goed gedaan. Hij stond altijd in de schaduw van Lewis, maar ik denk dat iedereen dat had gehad", aldus de teambaas.

Nieuwe rol

Bij Mercedes was Bottas gewend om de tweede rijder te zijn, maar bij Alfa Romeo heeft hij een hele andere rol. Hij helpt niet alleen het team, maar ook zijn teamgenoot Guanyu Zhou, die voor het eerst in de koningsklasse mee rijdt. "Ik was ervan overtuigd dat hij het zou kunnen en hij levert tot nu toe geweldig werk", aldus Vasseur. Niet alleen op de baan speelt de Fin een belangrijke rol, maar ook in de fabriek. "Hij bepaalt veel over de ontwikkelingsrichting, wat er moet gebeuren om de auto te ontwikkelen en om het team te verbeteren. De ervaring die hij vanuit Mercedes meeneemt helpt ons enorm."

"We hebben een goede stap gezet"

Na moeilijke tijden de afgelopen jaren maakt het team weer goede stappen. "Ik denk dat we een goede stap gezet hebben. Iedereen is nu veel gemotiveerder en veel meer gefocust", vertelt de Fransman. De prestaties van de coureurs helpen daar ook bij. Met Bottas twee keer in de punten en Zhou die bij zijn debuutrace punten scoorde. Al is de teambaas nog voorzichtig met zijn uitspraken. "Als je problemen gaat krijgen wordt het zwaarder."

Points! Well done boys. A big effort, good overtakes and we're showing that this year we're here to fight.

BOT 👉🏻 P6
ZHO 👉🏻 P10#BahrainGP pic.twitter.com/ECS6AcbWTD

— Alfa Romeo F1 Team ORLEN (@alfaromeoorlen) March 20, 2022

Lees ook: Carlos Sainz over GP Australië: Plots draaide alles om

Lees ook: Alpine neemt updates mee naar Imola

Lees ook: Romain Grosjean over mentaliteit Red Bull en Mercedes

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden