Frustraties Renault lopen nog hoger op

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Cyril_Abiteboul_Christian_Horner

Het zit ze bij Renault meer dan dwars dat het team van Red Bull Racing nog steeds geen keuze heeft gemaakt met welke motoren ze volgend jaar gaan rijden. De Franse autofabrikant wil duidelijkheid en voert de druk bij de Oostenrijkse renstal dan ook steeds meer op om een beslissing te nemen.

Hoewel ze al jarenlang partner zijn, heeft de relatie de afgelopen jaren een flinke deuk opgelopen. Het destijds machtige Red Bull mist al geruime tijd de extra power die de motoren van Mercedes en Ferrari wel kunnen leveren en overweegt om over te stappen naar Honda. De deal met Renault loopt dit jaar af en de Fransen willen graag snel duidelijkheid. Uiterlijk deze maand willen ze dat er een beslissing wordt genomen, maar de broodheer van Max Verstappen wil wachten tot de volgende race in Canada (het weekend van 10 juni).

"Ik vind dat Red Bull zich verantwoordelijk moet gedragen," aldus Renault-teambaas Cyril Abiteboul. "Ze hebben alle noodzakelijke data in hun bezit, dus ik begrijp hun ontwijkende gedrag niet. Ze willen wachten tot Canada, maar op maandag na die race in Montreal zullen er geen nieuwe onthullingen zijn. Ondertussen zitten ze te paaien naar Honda en laten ze Renault wachten. Maar we kunnen niet oneindig wachten."

"Al het overige (het leveren van klantenmotoren, red) is een toevoeging aan ons project. Terwijl wij progressie boeken met ons team heb ik overigens liever wel dat we mét dan zonder Red Bull optrekken, maar op een dag zullen we onze verbinding moeten verbreken. Het kan dit jaar zijn, volgend jaar of later. Terwijl Red Bull ons kan blijven helpen, zal er een tijd komen dat we zaken los van elkaar moeten gaan zien," aldus Abiteboul.

De Fransman stuurt aan op een nieuw tijdperk voor Renault waarin ze concurrerende teams niet meer zullen ondersteunen. "Je kunt je ook niet voorstellen dat Mercedes of Ferrari motoren leveren aan Red Bull, dus is het tijd om aan het idee te gaan wennen dat Renault dat ook niet meer zal doen. We zullen afscheid nemen van de periode dat we een motorleverancier zijn."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden