Gasly baalt enorm na kwalificatie, Ocon is heel tevreden

gaslyazerbeidzjan2023

De kwalificatie van Alpine voor de Grand Prix van Azerbeidzjan kende twee gezichten. Pierre Gasly vergooide het zelf door de bocht te missen en start vanaf plek negentien, Esteban Ocon kwam net tekort voor Q3 maar was wel tevreden met zijn twaalfde plek.

Pierre Gasly had sowieso een bijzondere vrijdag. In de eerste training kwamen de vlammen uit zijn auto, tijdens de kwalificatie crashte de Fransman zijn wagen. "Ik dacht dat ik die bocht makkelijk kon halen", sprak de Fransman tegenover F1.com. "Ik ben teleurgesteld. Dat we de auto al gerepareerd kregen was een bijzonder knappe prestatie. De kwalificatie was erg lastig. Ik remde gewoon te laat en knalde de muur in."

Ocon: Was bijna perfect rondje

Esteban Ocon is erg blij met zijn prestaties tijdens de kwalificatie in Bakoe. "Ik heb echt alles gegeven. Het was bijna perfect, behalve de laatste twee bochten. We gaven echt 100%. We missen hier iets snelheid en we stuiteren wat meer. We moeten zoeken waar we nog wat kunnen halen. Gelukkig zitten we dichtbij de punten." 

Hoopvol weekend

Ondanks zijn mislukte vrijdag, ziet Gasly voor de zaterdag en zondag nog wel mogelijkheden. "Dankzij het nieuwe format kan er nog van alles dit weekend. We kunnen de vrijdag parkeren en ons op de zaterdag focussen. Ik weet niet hoe de auto voelt door alle gebeurtenissen. We kunnen terugvechten, daar moeten we aan vasthouden."

Ocon ziet ook dat er wat gehaald kan worden, maar is onzeker hoe Alpine erop staat dit weekend. "We weten niet waar we staan met de upgrades, we gaan er morgen weer vol tegenaan. Eerst maar goed slapen en dan zien hoe de auto er morgen voor staat."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Azerbeidzjan: VT1 en de kwalificatie

Lees ook: Aston Martin kampte met DRS-problemen tijdens kwalificatie

Lees ook: Mercedes strijdlustig voor Grand Prix Azerbeidzjan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden