Geen onderhandeling over gunstiger contract Silverstone

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-Engeland-2016

Volgens de Britse krant Mail on Sunday staat de Grand Prix van Groot-Brittannië onder druk omdat de nieuwe eigenaren van de Formule 1 niet van plan zijn met de organisatoren van de race te onderhandelen over een gunstiger contract met daarin betere voorwaarden.

Wel is Liberty Media-directeur Chase Carey bereid mee te denken hoe de Britse Grand Prix winstgevender kan worden. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen Carey en circuiteigenaar BRDC, afgelopen weekend in Barcelona.

Hosting fee

Vooral de kosten van de ‘hosting fee’ is een struikelblok. Deze fee wordt elk jaar met vijf procent verhoogd. Kostte de Britse Grand Prix Silverstone in 2010 nog 12 miljoen pond, in 2027 is dat bedrag opgelopen naar 26 miljoen pond.

“We gaan niet opnieuw onderhandelen over het contract. We willen dat de race een succes is en we zullen dan ook samenwerken om dat te bereiken, maar we gaan niet terugkomen op afspraken die in goede harmonie tussen twee partijen zijn gesloten. Bovendien, Silverstone maakte vorig jaar winst”, zegt Carey.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen