Geen probleemloze dag voor Tim en Tom Coronel

347__dk18_dudabairros_012260

De veertigste editie van de Dakar Rally is officieel van start gegaan. Er stond een lange verbinding op het programma, gevolgd door een kort opwarmertje: slechts 31 kilometer special door de enorme zandduinen van Lima. Tim en Tom Coronel konden zo wennen aan hun 'beestachtige' bolide.

Geheel probleemloos verliep de etappe echter niet. Het tweetal moest enkele malen stoppen vanwege vastgeslagen remmen en een heetgelopen motor. Toch stond de tweeling nog voor het donker in het bivak in Pisco.

"Er zit altijd wel zo’n dagje tussen dat het niet helemaal gaat zoals je gehoopt had. Als dit hem is, dan hebben we deze alvast gehad", laat Tim Coronel aan Grand Prix Radio weten. "Ik sprong over een heuvel en de remmen zaten vast. Dat hadden we in eerste instantie niet helemaal door. We dachten van: wat gebeurt er? Zijn de banden niet afgelopen? We hadden helemaal geen power. Ineens zaten we vast. We zijn uit de wagen gegaan en gingen daarna weer door. De remmen waren namelijk weer afgekoeld, dus dan blijven ze niet plakken. Daarna weer een heuvel en toen had ik het weer. Dat was 400 meter verder. Uiteindelijk kwamen we er achter dat de remmen vastzaten. Toen we dat ontdekten, hebben we ze even ontkoppeld."

De remmen waren niet het enige probleem van de dag. Coronel: "Vervolgens liep de motor steeds te warm. Daardoor moesten we om de twee kilometer stoppen om hem af te laten koelen. Nu blijkt dat de sensor dat steeds aangaf. Daar ging het dus mis."

De gebroeders Coronel kwamen op anderhalf uur achterstaand binnen.

Voor meer reacties uit Dakar en etappeverslagen luister je 24/7 naar Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden