Gemengde gevoelens bij Haas na Australië

Nico Hulkenberg zondag Bahrein 2023

Haas kijkt met gemengde gevoelens terug op de Grand Prix van Australië. Het Amerikaanse scoort met een zevende plek van Nico Hülkenberg zes punten, maar daarentegen valt Kevin Magnussen uit.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag haalt Hülkenberg al Q3 en hij zet zijn goede vorm door in de race. De gehele race rijdt hij op een negende plek wat het team van Haas twee punten had opgeleverd. "Het is een mooie race, maar het is jammer dat het gewoon geen vierde of zevende plek is geworden. Nog steeds kunnen we als team wel tevreden zijn met het resultaat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg)

Teleurstelling

Na de rode vlag situatie stond Hülkenberg op een gegeven moment zelfs op de vierde plek. Helaas mocht het niet zo zijn voor de Duitser: "Ja het werd bijna te mooi om waar te zijn", laat hij met een brede glimlach weten tegenover F1.com. "Het was een vrij chaotische race, er gebeurde zoveel om mij heen dat ik op een gegeven moment geen idee meer had hoe de race zou verlopen. Ik had op de softs een geweldige start, het is jammer dat er veel incidenten waren.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Magnussen (@kevinmagnussen)

Zijn teamgenoot Kevin Magnussen is een stuk minder blij. De Deen valt voor het eerst dit seizoen uit. Extra pijnlijk omdat het volledig zijn eigen fout is. "Ik voelde niet eens wat er eigenlik gebeurde. Op dat moment reed ik twaalfde en leek de kans op punten klein. We hadden ongeluk met de eerste rode vlag en vanaf dat moment had ik niet echt het gevoel dat we nog kans hadden op punten."

 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden