Gemengde gevoelens bij Haas na sprint

Haas SA2

Nico Hülkenberg is zeker niet te spreken over zijn auto terwijl Kevin Magnussen juist erg tevreden is. De Deen wil op zondag gaan voor de punten.

Tijdens de sprint in Bakoe had Nico Hülkenberg veel problemen met zijn banden. In de laatste rondes verloor hij veel tijd. In totaal verloor de Duitser drie posities ten opzichte van zijn startpositie. Bij Kevin Magnussen ging het een stuk beter. Hij startte de sprint als dertiende en wist als elfde te eindigen. Uiteindelijk levert de zaterdag in Bakoe voor het team van Haas geen punten op.

“We moeten echt naar deze race gaan kijken want het was echt gek. Het voelde alsof de achterbanden ineens uit werden gezet of alsof de DRS de hele tijd open stond. Dat is gewoon niet hoe het hoort te zijn.” Dat liet Nico Hülkenberg weten tegenover Formula 1. “De race ging eigenlijk compleet de verkeerde kant op. Deze race was eigenlijk een beetje de lange run die we tijdens de vrije training doen. Hopelijk kunnen we hier veel van leren."

Top tien

Bij Kevin Magnussen was het gevoel in de auto een stuk beter. “De auto voelde wederom erg goed aan, natuurlijk hebben we ook niks mogen veranderen ten opzichte van gisteren. Onze snelheid was prima en ik kwam goed in het ritme.” De Deen denkt dat een plaats bij de eerste tien er morgen wel in zit. “Jammer genoeg moeten we van wat verder naar achteren komen. Maar er zit genoeg snelheid in de auto. Hopelijk heb ik een goede eerste ronde en kan ik naar de top tien rijden.”

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden