George Russell: Het stuiteren is niet altijd makkelijk

George Russell in de auto testdagen Bahrein 2022

Door de twee uitvalbeurten van Ferrari wist George Russell op het podium te eindigen. De Britse coureur en zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, hadden het niet makkelijk op dit circuit. Het porpoising was nog nooit zo erg bij het team van Mercedes. 

George Russell heeft weer een podiumfinish gehaald in Bakoe. De Brit reed het gros van de race in niemandsland en heeft ondanks het heftige porpoising de race keurig uitgereden. Hoger dan P3 finishen was niet haalbaar. De Red Bulls waren echt een eigen race aan het rijden. 

Porpoising

De Brit was eigenlijk redelijk onzichtbaar deze race. Na de uitvalbeurten van Ferrari reed hij in niemandsland. Toch had hij het niet makkelijk in de auto. Door het lange rechte stuk op dit circuit hadden de auto's meer last van porpoising. Bij het team van Mercedes was het echt heel heftig. Lewis Hamilton klaagde al over de boordradio over zijn rug en kwam niet gemakkelijk de auto uit, maar ook Russell klaagde over pijn. "Het is met het stuiteren niet altijd makkelijk, mijn lichaam doet dan ook echt pijn. Maar het team stond er en heeft het fantastisch gedaan", laat Russell weten tegenover F1.com. Zijn race verliep foutloos wat positief is voor de coureur. Met dit podium is hij de meest consistente coureur van dit seizoen. Hij is nog niet uitgevallen en heeft iedere race een Top 5-finish behaald. 

Lees ook: Max Verstappen: Blij met de balans van de auto

Lees ook: Sergio Pérez: Goed teamresultaat

Lees ook: Verstappen wint GP Azerbeidzjan, Ferrari finisht niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen