George Russell: Kwalificaties moeten snel beter

door Patrick Wuite
Mercedes George Russell GP Imola zondag

George Russell vindt de zaterdagen van Mercedes in 2022 "onacceptabel" en hoopt dat het snel beter gaat in de kwalificaties aangezien het de race op zondag makkelijker maakt. 

Jarenlang was Mercedes de perfecte kwalificatie-auto, maar dit jaar is alles anders. Lewis Hamilton werd in Saoedi-Arabië in Q1 al uitgeschakeld en in Imola werden beide Mercedessen in Q2 geëlimineerd. In de overige races had Mercedes vaak de grootste moeite om de Alpines, Valtteri Bottas en Lando Norris te verslaan en dat moet beter, zo ziet ook Mercedes-coureur George Russell.

Voorblijven

"We moeten gewoon meer snelheid vinden op zaterdag", vertelde Russell in Monaco. "Het nekt onze wedstrijd op zondag. We kunnen het niet blijven veroorloven dat er steeds een Alpine of McLaren voor ons staat. We kunnen het in de wedstrijd wel herstellen, maar het zou beter zijn als we het middenveld kunnen voorblijven op zaterdag", aldus de Brit.

George Russell GP Spanje 2022

Downforce

Mercedes heeft op Barcelona na vrijwel elk weekend last gehad van porpoising, maar volgens Russell is dat niet het enige zwakke punt van de W13. "We komen gewoon neerwaartse druk tekort. We zijn niet competitief in de langzame bochten. Als je kijkt naar Barcelona, toen waren we snel op de rechte stukken en in de hogesnelheidsbochten, maar verloren we het in sector 3", tekende hij op.

Lees ook: Lando Norris gaat voor Le Mans na F1

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Mattia Binotto: Fouten GP Monaco gaat ons sterker maken

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden