George Russell: we zijn gelijkwaardig aan Ferrari en Red Bull

George Russell in de auto testdagen Bahrein 2022

George Russell schat de kansen hoog in voor Mercedes op Silverstone. Hij denkt zelfs dat de auto gelijkwaardig kan zijn aan Ferrari en Red Bull, waardoor de Mercedes meestrijdt voor de overwinning. Dit laat hij weten tegenover Motorsport.com.

De Mercedes heeft dit seizoen al veel ups en downs gekend, die voornamelijk door het porpoising veroorzaakt worden. Al lijkt het team het porpoising steeds meer onder controle te krijgen. George Russell denkt dat het team dit weekend dan ook mee kan strijden voor de winst. 

Het karakter van Silverstone

De afgelopen drie races werden verreden op vergelijkbare circuits. Nu ze op Silverstone racen veranderd er redelijk wat. Zo is het asfalt gladder en is het karakter van de baan vergelijkbaar met die van Barcelona. Russell denkt dat die factoren beter bij de Mercedes passen, maar dat ze nog altijd voorzichtig moeten zijn. "Het snelle karakter van Silverstone en het gladdere asfalt speelt ons zeker meer in de kaart dan de voorgaande drie evenementen het geval was, maar er zijn nog altijd geen garanties. Elke race moeten we weer een ander probleem onder de knie krijgen", aldus Russell. Ondanks dat heeft het team er alle vertrouwen in dat het een goed weekend gaat worden. "We hebben er relatief veel vertrouwen in dat dit een meer competitief weekend van onze kant wordt. Niet alleen door de upgrades, maar puur door het karakter van de baan."

"We willen meer"

Russell denkt dat doordat Silverstone zo goed bij de auto past ze op gelijke hoogte staan als Ferrari en Red Bull. "Ik denk dat we waarschijnlijk gelijkwaardig zijn. Ik verwacht niet dat we voor hen staan. Zeker op zaterdag lijken ze in de kwalificatie nog de overhand te hebben", aldus de Brit. Ondanks dat er nog wel wat problemen met de downforce zijn, weet het team op zondag het gat te verkleinen. "Ik denk dat wij het enige team zijn dat op zondag het gat verkleint, in plaats van dat het groter wordt. Normaliter groeit een gat altijd in de race. Dat dat niet het geval is, is veelbelovend voor ons. We hebben op dit moment tekort aan downforce", vertelt Russell.

De Mercedes-coureur is tot nu toe heel consistent geweest met elke race een Top 5 finish, maar dat is niet wat Russell wil. "Eindigen tussen de derde en vijfde plaats brengt je aan het einde van het jaar niet in de top drie van het wereldkampioenschap. We zijn hier om te winnen, om te vechten. En ik ben trots dat we de resultaten gemaximaliseerd hebben. Maar we willen meer."

Lees ook: Carlos Sainz: Silverstone gaat uitdagend worden

Lees ook: Alexander Albon met grote update richting Silverstone

Lees ook: Max Verstappen keurt racistische uitspraken Piquet en Vips af

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden