Giovinazzi blij met P10: "Geweldige kwalificatie"

2021-Saudi-Arabian-Grand-Prix-Saturday-1

Antonio Giovinazzi kijkt tevreden terug op een goede kwalificatie. De Italiaan wist zijn Alfa Romeo op de tiende plek neer te zetten en mag de race ook nog eens starten op de mediums. Giovinazzi heeft zin in de race en hoopt op een goed resultaat.

Bijna lag hij er al uit in Q1, maar Antonio Giovinazzi kan terugkijken op een goede kwalificatie. Hij wist Q3 te bereiken en is daarmee zeer tevreden. De Italiaan is bij de microfoon van Ziggo Sport enthousiast over het nieuwe circuit. "Ik hou echt van stratencircuits. De baan lijkt een beetje op Macau uit mijn Formule 3-tijd en ik geniet er tot nu toe echt van."

Antonio Giovinazzi / Alfa Romeo Racing / Sochi / Rusland / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Xavi Bonilla / DPPI)

'We hebben een goede strategie nodig'

Ook over zijn kwalificatie is Giovinazzi tevreden. "Het was een geweldige kwalificatie, vooral met de mediums", Giovinazzi wist op de gele band Q3 te halen en start volgens hem daarmee op de goede band. "Zondag starten we als tiende met de mediums en dan hebben we een goede strategie nodig. Hopelijk kunnen we een goed resultaat behalen", aldus Giovinazzi. Zondag is de voorlaatste race van Giovinazzi in de Formule 1. Zijn contract bij Alfa Romeo is niet verlengd. Het is dus één van zijn laatste kansen om te laten zien wat hij kan in de koningsklasse van de autosport.

Lees ook: Valtteri Bottas: “Wil race winnen, maar focus ligt op titels”

Lees ook: Verstappen snelste in derde vrije training GP van Saoedi-Arabië

Lees ook: Lewis Hamilton: “Technisch en complex circuit”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen