Grand Prix Imola mogelijk afgelast vanwege noodweer

hamilton regen imola

De Grand Prix op het circuit van Imola van komend weekend gaat mogelijk niet door. In de regio Emilia-Romagna, waar het circuit ligt, is er dusdanig veel regen gevallen waardoor de noodsituatie daar uitgeroepen is.

De hele maand wordt de Italiaanse regio geteisterd door enorme regenval. Verschillende rivieren zijn overstroomd en veel dorpen zijn ontruimd. Op dinsdag werd ook het hele circuit al geëvacueerd en de al aanwezige monteurs en media worden elders onder gebracht. Ook op woensdag is de teams afgeraden om naar het circuit te gaan. 

Kritiek

Er heerst in de regio veel boosheid over het mogelijke racen komend weekend. Bij het organiseren van een grand prix zijn veel hulpverleners nodig. De lokale bevolking ziet nu liever dat deze hulpverleners ingezet kunnen worden om bij noodsituaties aanwezig te zijn. Ook het onderbrengen van alle fans wordt een hele onderneming. Veel dorpen rondom de baan zijn niet bereikbaar waar de fans hun onderkomen hebben geboekt voor het weekend.

Afgelast of niet

Vanuit verschillende media, waaronder Autosport, zal er op woensdag gekeken worden het raceweekend door kan gaan of niet. Ook komt de vraag op tafel wie de kosten moet dragen voor het aflasten en of de race later dit jaar nog ingehaald kan worden. In de krappe agenda van de Formule 1 zal dat nog een hele puzzel worden.

Lees ook: AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

Lees ook: Organisatoren GP Miami overwegen nachtrace

Lees ook: Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Zandvoort na 2025 misschien niet meer jaarlijks op F1-kalender

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden