Robert van Overdijk in F1 aan Tafel: Zandvoort na 2025 misschien niet meer jaarlijks op F1-kalender

Start-dutch-gp-zandvoort-2021

Mocht de FOM minder races in Europa willen is de kans groot dat de Grand Prix van Nederland niet meer jaarlijks op de Formule 1 kalender staat. Dat liet algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort Robert van Overdijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

De Grand Prix van Nederland zou in 2020 een rentree maken op de Formule 1-kalender. Door de coronapandemie kon dit niet doorgaan en werd de race verplaatst naar 2021. De Grand Prix van Nederland had een contract voor drie jaar met een optie voor twee extra jaren op de kalender van de koningsklasse van de autosport. Het is dus nog onzeker of de Grand Prix vanaf 2025 nog op de kalender zal staan. Zeker aangezien er veel circuits en steden op de kalender willen komen. Ook gaan er steeds meer geruchten dat de FOM het aantal races in Europa wil verminderen.

Red Bull Racing / Max Verstappen / Dutch Grand Prix
Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

Rouleren 

“De concurrentie is natuurlijk moordend, niet alleen van circuits maar ook van wereldsteden. Wij organiseren het uiteindelijk toch als drie privéondernemingen dus de risico’s zijn enorm.” Dat liet algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort Robert van Overdijk weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Het belangrijkste is dat de FOM moet besluiten of ze het aantal races in Europa terug willen brengen. Mocht dat het geval zijn is de kans groot dat we na 2025 niet meer jaarlijks op de kalender staan. De komende periode gaan we in gesprek over de mogelijkheid om in dat geval te kunnen rouleren met bijvoorbeeld Spa-Francorchamps. Die gesprekken vinden op dit moment nog niet plaats maar die gaan het komende jaar zeker plaatsvinden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: 75jr Zandvoort, waar Bernhard de Prins is en Max Koning

Lees ook: AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

Lees ook: Organisatoren GP Miami overwegen nachtrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden