Organisatoren GP Miami overwegen nachtrace

door Gijs Leuvenink
Miami GP

De organisatoren van de Grand Prix van Miami overwegen de race in de nacht te laten rijden. Volgens ESPN wil de organisatie dat vanwege de hoge temperaturen in het raceweekend. 

"We hebben daar inderdaad over gesproken", liet Thomas Garfinkel weten. Garfinkel was de aanjager van het organiseren van de race en gaat tegenover ESPN in op de geruchten. "Dit jaar viel het nog mee, maar vorig jaar was het erg heet. Maar met de Formule 1 heb je meer dingen die meetellen voor de keuze te maken, zoals de televisie-uitzendingen."

Red Bull Miami

Lokale bewoners

Volgens Garfinkel, ook eigenaar van de Miami Dolphins bij wiens stadion de race gehouden wordt, neemt de organisatie ook de meningen van de lokale bewoners serieus. Bij het ontstaan van de grand prix werden al veel discussies gevoerd of er niet te veel geluidsoverlast plaats zou vinden. 

Beslissing nog ver weg

Garfinkel geeft aan dat het niet aannemelijk is dat er op korte termijn een beslissing gaat vallen over de keuze of de nachtrace er komt of dat we volgend jaar weer overdag gaan rijden. "We zijn nog niet zover om keuzes te maken. De discussie gaat nu met name over hoe we het willen inrichten als we de nachtrace gaan doen."

Lees ook: Pirelli brengt nieuwe banden naar Silverstone

Lees ook: AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

Lees ook: Rodin Carlin wil op Formule 1-grid komen

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden