Rodin Carlin wil op Formule 1-grid komen

door Gijs Leuvenink
fia-blue-flag-1280

De lijst met gegadigden voor een Formule 1-team groeit maar door. Rodin Carlin, financieel gesteund door de Australische multimiljonair David Dicker, is de volgende in het rijtje en wil in 2025 al op de grid staan.

Dicker heeft zijn geld verdient met zijn IT-bedrijf en wil nu een deel daarvan investeren in de Formule 1. "Als we kijken naar de relevantie steekt de Formule 1 ver boven de rest uit", aldus Dicker in de Nieuw-Zeelandse krant The Press. "We willen onze eigen motor bouwen, waar we de mogelijkheden al voor hebben. We hebben alles in huis om het een succes te maken."

Carlin is een bekend team in de lagere formule-klasses. Zo rijden ze in de Formule 2, Formule 3 en in de F1 Academy. Bekende coureurs als Lando Norris kwamen via het Britse team de Formule 1 binnen.

Liam Lawson Formule 2 2022 carlin

Goedkeuring FIA

Dicker heeft echter grote twijfels om de FIA een entree van zijn team ziet zitten. Sterker, de 69-jarige Australiër denkt dat de autosportfederatie al naar redenen zoekt. "Ik verwacht dat ze ons er niet inlaten. Ze zullen denken dat dit hele idee totaal gek is. Ze zullen er lang over praten. Ik wacht eigenlijk nu op het excuus van hen om ons niet toe te laten."

Meer geïnteresseerden

Het is het volgende team dat kenbaar maakt de stap naar de Formule 1 te maken. Zo hebben  Andretti Motorsport, Panthera Asia en Hitech GP hun interesse gemeld. Ook is een Aziatische miljardair bezig om een volledig team op te bouwen om zo goed uitgerust op de grid te komen. De verwachting is dat maandag 15 mei de sluitingsdatum is voor het aanmelden en dat de FIA in juni duidelijkheid schept over welke teams er wel of niet mee gaan doen.

Lees ook: Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Vasseur heeft tijd nodig

Lees ook: Pirelli brengt nieuwe banden naar Silverstone

Lees ook: AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden