Grand Prix Radio-rapport: Kimi Räikkönen

19 dec 2021 door Tim Koenders
2021-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Friday

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat de boeken in als één van de spannendste seizoenen aller tijden. Maar hoe presteerden de individuele coureurs nou eigenlijk? Grand Prix Radio blikt terug op het seizoen met het Grand Prix Radio-rapport. In deze aflevering kijken we terug op het seizoen van Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen reed een erg anoniem seizoen in 2021. De Fin kondigde begin september aan dat 2021 zijn laatste seizoen in de Formule 1 ging worden. Räikkönen besloot niet om zijn carrière op een hoogtepunt af te sluiten. In plaats van een aantal jaar eerder te stoppen, reed hij nog meerdere seizoenen achterin het veld bij Alfa Romeo. Ook in 2021 kon hij geen wereldkampioenwaardige acties laten zien. Zeker in de laatste races van het seizoen leek het erop dat "The Iceman" liever eerder in het seizoen met pensioen was gegaan.

Kimi Räikkönen / Alfa Romeo Racing / Qatar / 2021
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN (Xavi Bonilla / DPPI)

De statistieken

Wanneer je kijkt naar de statistieken lijkt het te gaan om de cijfers van een wereldkampioen. In de kwalificatie wist hij slechts zeven keer zijn teamgenoot te verslaan, eentje die na meerdere seizoenen in de Formule 1 ook niet als het allergrootste talent bekend staat.

In de races reed de Fin vaak in de buurt van de punten, net als zijn teamgenoot. Punten halen bleek geen eenvoudige opgave. Räikkönen eindigde twee keer als tiende en twee keer als achtste. Die twee achtste plaatsen zorgen ervoor dat hij voor Giovinazzi en Latifi in het kampioenschap staat. Echte hoogtepunten kende de wereldkampioen van 2007 niet in zijn afscheidsseizoen.

Kimi Räikkönen / Alfa Romeo Racing / Boedapest / Hongarije / 2021
Foto: Mediahub Sauber Group (Xavi Bonilla / DPPI)

Alles op een rij

Zoals eerder gezegd was het een anoniem seizoen voor Räikkönen. De keren dat hij opviel was het eerder door een leuke opmerking over de boordradio dan een actie op de baan. In de laatste races leek hij het zin er wel een beetje af te hebben. In de kwalificaties had hij het lastig ten opzichte van zijn teamgenoot. Oftewel een afscheid die niemand zou willen. Al denk ik toch dat "The Iceman" zelf hier weinig waarde aan hecht.

De redactie van Grand Prix Radio geeft Kimi Räikkönen een 4,8 voor zijn seizoen.

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Antonio Giovinazzi

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Mick Schumacher

Lees ook: Grand Prix Radio-rapport: Nikita Mazepin

19 dec 2021 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen