Günther Steiner vol lof over nieuwe motor Ferrari

door Tim Koenders
3639737

Günther Steiner is zeer te spreken over de nieuwe motor van Ferrari. Het heeft ervoor gezorgd dat alle klantenteams stappen hebben kunnen maken. Steiner is blij dat Ferrari na een aantal moeilijke jaren weer een competitieve motor heeft.

De eerste Grand Prix van het seizoen is verreden en dus kunnen we eindelijk de eerste balans opmaken. Ferrari is weer helemaal terug en is op dit moment favoriet voor de wereldtitel. Het Italiaanse team heeft de extra tijd in de windtunnel goed gebruikt en kwam met de sterkste auto naar Bahrein. Een zeer belangrijk onderdeel van de auto is natuurlijk de motor. Ook daar hebben de Italianen stappen mee gemaakt. De Ferrari’s finishten eerste en tweede maar ook de klantenteams deden het goed. Alfa Romeo eindigde met beide auto’s in de punten en ook Haas pakte punten. Mick Schumacher eindigde als elfde daar net buiten. Toch staan de zes Ferrari-motoren allemaal in de top elf.

Steiner positief over motor

“Ferrari heeft het erg goed gedaan, het was voor hen de laatste jaren ook niet makkelijk.” Dat liet Günther Steiner weten aan Sky Sports F1. “Ze kregen veel kritiek van buitenaf maar ze hebben ontzettend hard doorgewerkt. Ze zijn terug naar de tekentafel gegaan en zijn op dit design uitgekomen.” Steiner denkt dat Ferrari op dit moment misschien wel de sterkste motor van het veld heeft. “Het is niet voor niets dat de halve top tien uit Ferrari-motoren bestaat."

Lees ook: Deelname GP van Saoedi-Arabië onzeker voor Sebastian Vettel

Lees ook: Christian Horner baalt enorm van dubbele uitvalbeurt

Lees ook: Contractverlenging Carlos Sainz zo goed als rond

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden