Haas heeft gevochten, maar tevergeefs

Hulkenberg Vegas Vrijdag 2023 2

De thuisrace van het Amerikaanse team bleek voor Haas lastiger dan verwacht. De kwalificatie ging nog prima, Hülkenberg kwalificeerde zich op P13, Magnussen haalde Q3 en eindigde de zaterdag met de negende plek. De race ging helaas iets minder, beide coureurs vielen de hele race terug. Hülkenberg viel zelfs een paar rondes voor het einde van de race uit.

De Duitser Nico Hülkenberg vindt het jammer dat de race is gegaan hoe hij is gegaan. "Er gebeurde iets waardoor ik al mijn power verloor, dus daar moeten we nog naar kijken. Ik vond mijn race pace niet heel slecht, ik had een goede start. Helaas moest ik door het ongeluk in bocht 1 waardoor ik veel plekken kwijt was, dus toen stond ik al achter." Hülkenberg vond wel dat de auto prima te besturen was. "Ik voelde me comfortabel in de auto en ik voelde dat er meer snelheid in zat. Helaas was er altijd verkeer en om de banden te beschermen kon je niet zo hard pushen als je wilde." Ondanks dat hij de race niet heeft gefinisht, is de Duitser positief. "Al met al zou ik zeggen dat dit een van de betere races was."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)

"We hadden de snelheid om punten te pakken"

Ook Kevin Magnussen is ondanks het resultaat positief over de race. "Ik denk dat we de snelheid en de banden hadden om punten te pakken, maar de hebben we niet gedaan. Dus moet ik erop terugkijken en zien wat we beter hadden kunnen doen." Deze race was voor de Deen opvallend, de auto was namelijk beter dan normaal. "Het voelde alsof we eindelijk weinig bandenslijtage hadden en een goede race pace, zelfs aan het einde van de stints." Al met al heeft Magnussen genoten van deze race. "De baan veranderde veel tijdens de race, wat prima was en een deel van de uitdaging. Ik heb het naar mijn zin gehad."

Lees ook: Aston Martin strijdlustig voor P4 na Vegas

Lees ook: Verschillende resultaten voor Alpine-coureurs

Lees ook: Pijnlijk weekend voor AlphaTauri-coureurs

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden