Verschillende resultaten voor Alpine-coureurs

esteban ocon 2023 las vegas vrijdag

Beide coureurs van het team van Alpine leken een fantastische race te rijden. Helaas voor het Franse team kon Pierre Gasly zijn vierde plek niet vasthouden en zakte hij door het veld. Esteban Ocon reed een omgekeerde race. Na een zeer tegenvallende 17e plek in de kwalificatie, heeft Ocon een fantastische inhaalrace neergezet.

De oorzaak van het wegvallen van Gasly is in de ogen van de Fransman de tegenvallende snelheid op de harde banden. "Het moment dat we de harde banden onder mijn auto zetten, hadden we moeite met de tyre degradation. De hele tweede stint was een uitdaging om de race uit te rijden." Ondanks zijn resultaat kan Alpine in de ogen van Gasly tevreden zijn. "Het is een goed weekend geweest voor het team met een vierde plek in de kwalificatie en de vierde plek van Esteban in de race." De Fransman laat zich door deze tegenvallende stint niet uit het veld slaan en focust zich op de volgende race. "We doen onze analyse en we komen volgend weekend terug voor de seizoensfinale in Abu Dhabi om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

"Wat een avond!"

"Wat een avond om van buiten de punten naar de vierde plek te gaan!" Esteban Ocon heeft een wereldrace gereden in Las Vegas. Na gekwalificeerd te hebben op de zeventiende plek leek een goed resultaat erg moeilijk. De Fransman heeft echter het onderste uit de kan weten te halen en is gefinisht op P4. Ocon is blij met hoe hij zijn race heeft gereden. "Ik heb gaandeweg mooie inhaalacties gemaakt en het is fantastisch om op deze baan als vierde te eindigen, zeker na hoe ik me voelde na de kwalificatie." Ook Ocon is al druk bezig met de volgende race. "Er is nog één race te gaan, in Abu Dhabi volgende week. We doen ons best om onze snelheid naar de seizoensfinale mee te nemen."

 

Lees ook: Aston Martin strijdlustig voor P4 na Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een lastige race

Lees ook: Leclerc teleurgesteld met P2 in Las Vegas

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden