Haas tekent nieuwe titelsponsor voor 2023

Haas Bahrein 2022 header

Haas heeft een nieuwe titelsponsor voor 2023. Het Amerikaanse MoneyGram heeft een contract voor meerdere jaren getekend. Vanaf 2023 zal het team dan ook MoneyGram Haas F1 team gaan heten. Dit maakt Haas zelf bekend in een statement. 

Door het uitbreken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne raakte Haas hun titelsponsor Uralkali kwijt. Dit omdat het gerund werd door de Rus Dmitri Mazepin. Zijn zoon, Nikita Mazepin, maakte deel uit van de coureurs, maar moest vanwege de oorlog het schip ruimen. Sindsdien heeft Haas geen titelsponsor meer en gebruiken ze de restanten van het geld van Uralkali, maar vanaf 2023 komt daar verandering in met MoneyGram. 

Maximaliseren

Volgens oprichter en Chairman van Haas, Gene Haas, past het Amerikaanse MoneyGram goed bij de reputatie van het team. "Sinds onze entree in de Formule 1 in 2016 heeft Haas een reputatie bestaande uit kracht, veerkracht en wendbaarheid opgebouwd. MoneyGram heeft een zelfde soort drive als het aankomt op de wereld van financiële dienstverlening", aldus Haas. 

Snelgroeiend bedrijf

Het Amerikaanse MoneyGram is een snelgroeiend bedrijf en zit in meer dan 200 landen. Ze willen dan ook het verkopen van hun bedrijf samen combineren met het innoveren in de wereld van de Formule 1. Volgens Alex Holmes, Chairman en CEO van MoneyGram, is het een goede springplank voor het bedrijf. "We zullen onszelf blijven onderbreken om te voldoen aan de steeds veranderende financiële behoeften van consumenten en we zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de wereld dit weet. Daarom trappen we het gaspedaal in door ons debuut te maken in de wereld van F1 en samen te werken met Gene [Haas] en Haas F1 Team", aldus Holmes.

Lees ook: Toto Wolff: Willen seizoen sterk eindigen

Lees ook: F1 aan Tafel genomineerd voor Podcast Award

Lees ook: Marko: De Vries wordt teamleider bij AlphaTauri

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden