Hamilton pakt pole in Bahrein, Bottas 2de en Verstappen 3de

door Julia Onclin
Verstappen-Bahrein-2020

Na een ontiegelijk spannende kwalificatie is het Lewis Hamilton die pole pakt. Valtteri Bottas en Max Verstappen zullen zondag in Bahrein als tweede en derde starten.

Q1

De lichten springen op groen en het is George Russell die als eerste naar buiten rijdt. De Williams-coureur heeft op dat moment het circuit voor hem alleen, want de andere coureurs blijven nog even binnen. Met nog veertien minuten te gaan, besluit Verstappen de baan op te gaan. De Nederlander is tevens de eerste die een tijd achter zijn naam laat noteren.

En6oGwNXIAY2va3-700x394
(c) Formula1.com

Vlak daarna duiken alle andere coureurs de baan op. Het wordt daardoor erg druk en iedereen probeert een gaatje te vinden. Met nog vijf minuten te gaan, zijn beide Mercedessen het snelst gevolgd door Verstappen. Russell, Raïkkönen, Grosjean, Magnussen en Latifi bevinden zich op dat moment in de gevarenzone.

https://twitter.com/F1/status/1332690177391792129

Aan het einde van Q1 namen we afscheid van: Antonio Giovinazzi, Kimi Raïkkönen, Kevin Magnussen, Romain Grosjean en Nicholas Latifi.

Q2

Ook tijdens de tweede ronde van de kwalificatie was het enorm druk op de baan. Met nog twaalf minuten op de klok dook bijna iedereen de baan op. De meeste coureurs reden op mediums. Plots ontstond er een code geel als gevolg van een spin van Carlos Sainz. Hij staat stil in bocht één en komt daar als gevolg van een mechanisch probleem, waarschijnlijk iets met zijn versnellingsbak, ook niet meer zelf weg: code rood.

https://twitter.com/F1/status/1332696911401324545

Bij de hervatting van Q2 duikt er meteen een groep coureurs naar buiten. Onder andere Lando Norris, Max Verstappen, Alexander Albon en Lewis Hamilton gaan de baan op. De Nederlander is wederom de eerste die een tijd achter zijn naam laat noteren. Met nog vijf minuten te gaan, zet Lewis Hamilton de snelste tijd neer. Daarachter is het enorm spannend tussen Verstappen en Bottas. De vierde tijd is op dat moment nog van Albon.

Met nog twee minuten te gaan, blijft de top drie (Hamilton, Verstappen, Bottas) in de pits. Dat betekent dat zij op zondag op de mediumband zullen starten. Aan het einde van Q2 nemen we afscheid van: Sebastian Vettel, Charles Leclerc, Lance Stroll, George Russell en Carlos Sainz.

En6x-MPXIAImXiY-700x394
(c) Formula1.com

Q3

De laatste kwalificatieronde belooft een spannende te worden. Het wordt al meteen druk op de baan, omdat iedereen snel een eerste tijd wil laten noteren. Lando Norris is degene die opent, maar zijn tijd wordt al snel verbeterd door onder andere Pérez en Gasly. Hamilton laat de snelste tijd achter zijn naam zetten, gevolg door Verstappen die slechts een tiende langzamer is!

Met nog twee minuten te gaan, duikt iedereen de baan op voor een laatste getimede ronde. Wie gaat de pole pakken? Is het Hamilton of weet Verstappen nog ergens een snel rondje vandaan te toveren?

Aan het einde van Q3 is het Lewis Hamilton die de snelste tijd neerzet. Achter de Brit zetten Valtteri Bottas en Max Verstappen de tweede en derde tijd neer.

En67YqyW8AEe7CY-700x394
(c) Formula1.com

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Bahrein

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden