Helmut Marko: Red Bull nog steeds tien kilo te zwaar

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Red Bull-adviseur Helmut Marko zegt dat de RB18 nog steeds te zwaar is. De Red Bull-auto is sowieso zwaarder dan de Ferrari en Marko schat dat de auto minstens tien kilo boven het minimale gewicht van de FIA ligt. 

Marko benadrukt dat er nog steeds veel werk verricht moet worden om een optimale prestatie uit de Red Bull te krijgen. Alleen Alfa Romeo lijkt als enige team op het minimum gewicht te zitten, de rest van het veld ligt er nog iets boven. Red Bull lijkt wel een van de zwaarste auto's van het veld te zijn. 

Sergio Pérez  tijdens kwalificatie GP Australië 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Updates in Imola

Marko zei eerder dat het team nieuwe updates meebrengt naar Imola, maar die zullen niet een directe impact hebben op de zwaarte. Het gewicht moet volgens hem in de volgende twee tot drie races aangepast zijn. Het verschil moet drie tot vier tiende op de baan zijn wat overeenkomt met de tien kilo zwaarte. Dat is een aanzienlijk prestatieverlies voor het team. 

Tegen het Duitse RTL zegt Marko nu dat de nieuwe updates in Imola iets moeten bereiken voor het gewicht. Maar het verliezen van het gewicht in de auto is een langdurig proces wat niet in 1 keer opgelost kan worden. "Als we in Barcelona dichterbij de Ferrari kunnen komen zijn we al tevreden", concludeert Marko. 

Lees ook: Charles Leclerc bestolen van horloge in Italië

Lees ook: Günther Steiner blijft fan van F1-sprintraces

Lees ook: Pirelli vindt ruimte voor testdagen: vier F1-teams blijven in Imola

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen