Ho-Pin Tung: ‘Verstappen favoriet in natte race’

AP-1TFCYFR751W11_news

Suzuka is echt een oldschool-circuit met prachtige hoogteverschillen. Wie op dit echte rijderscircuit gaat winnen, is volgens Ho-Pin Tung lastig te voorspellen. Dit komt door de dreiging van supertyfoon Hagibis.

“Er wordt ook dit jaar noodweer verwacht. Als de supertyfoon Hagibis over Suzuka zal razen dan heeft dit voor 100% invloed op het schema. Het wordt dus even afwachten wat het weer gaat doen. Daarom is het maken van een voorspelling ook erg lastig. Veel regen verandert de condities van de baan. Alle grip wordt dan letterlijk van de baan gespoeld. Voor de teams is het lastig om daar op te anticiperen. De fabrieken draaien hierdoor overuren”, laat onze analist Ho-Pin Tung weten.

Als het gaat regenen op zondag tijdens de race dan maakt Verstappen een goede kans op een mooie klassering. “Mocht er een natte race komen, dan zal Max Verstappen topfavoriet zijn. Maar ik denk dat Mercedes dan ook een goed pakket heeft. In droge condities zal Ferrari het te kloppen team zijn. Suzuka is niet een circuit waar het gaat om maximale downforce, maar de efficiency van de auto is veel belangrijker. En dat heeft Ferrari met hun auto in de basis het beste voor elkaar.”

De volledige analyse van Ho-Pin Tung is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden