Hockenheim streeft naar vijfjarig contract voor Duitse Grand Prix

1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

Op de voorlopige Formule 1-kalender van 2019 prijkt dus toch de Grand Prix van Duitsland. Eerder deze week werd al gemeld dat Hockenheim en Formule 1-eigenaar Liberty Media een mondeling akkoord hadden bereikt, die met de bekendmaking van de voorlopige kalender, vrijdag, is bekrachtigd.

De deal tussen beide partijen geldt slechts voor 2019 met Mercedes-Benz als titelsponsor. "Dit toont aan dat alle betrokkenen in de Formule 1 er aan werken de toekomst van de sport en zijn fans op langere termijn veilig te stellen", zegt Formule 1-directeur Chase Carey. Hockenheim-baas Georg Seiler omschreef de gesprekken als 'vertrouwend, constructief en oplossingsgericht'.

Vijfjarig contract

Maar Hockenheim wil meer, zo meldt het Duitse Sportschau. Het circuit hoopt een vijfjarig contract af te sluiten, dat vanaf 2020 geldt. Opnieuw zal de hosting fee om de race te organiseren een beletsel vormen tijdens de onderhandelingen.

Het miljoenenbedrag leek een onneembare horde te zijn voor de organisatie van de race op Hockenheim in 2019. De race in Duitsland werd de afgelopen jaren geplaagd door financiële problemen. Hierdoor werd besloten om vanaf 2007 de Duitse Grand Prix tussen de Hockenheimring en de Nürburgring te rouleren.

25 miljoen dollar

De organisatie van de Nürburgring kreeg het dermate financieel zwaar dat zij afzag van de Grand Prix in 2015 en 2017. In navolging van de Nürburgring kreeg ook de Hockemheimring moeite om de hosting fee op te hoesten. De editie van 2018 zou daarom ook de laatste editie zijn, omdat het circuit de fee van 25 miljoen dollar niet bijeen kon krijgen en daarom besloot af te zien van een race in 2019.

Achter de schermen bleven de Hockenheimring en Liberty Media met elkaar in gesprek om een oplossing te vinden. Na gesprekken, afgelopen weekend op het circuit van Spa-Francorchamps, zette Liberty Media het licht op groen voor de Duitse Grand Prix in 2019, die op 28 juli staat gepland.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen