Hoe laat starten de races in 2024? Alle starttijden op een rij

door Shakyra van den Heuvel
Grand Prix Qatar de race 2021

Het seizoen van 2024 staat inmiddels weer op het punt van beginnen. Over een maand beginnen de testen op Bahrein. Vandaag zijn de starttijden van de races in 2024 bekend gemaakt en toch zijn er een aantal dingen die opvallen. 

Het seizoen van 2024 zal een recordaantal aan races hebben. Zo zullen de coureurs op 24 verschillende circuits de strijd met elkaar aangaan om het wereldkampioenschap binnen te halen. Gedurende het seizoen zullen de meeste Euopese races starten om 15:00 uur of 16:00 uur, deze tijden worden al jaren gehanteerd binnen de Formule 1. Ook de Grand Prix van Nederland zal van start gaan om 15:00 uur. Deze zal plaatsvinden na de zomerstop op 25 augustus. Hieronder staan alle datums en tijden op een rij. De starttijden voor de weekenden waarin de sprintraces worden gehouden zijn nog niet bekend en worden later nog gepubliceerd. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FIA - Official account (@fia.official)

Race op zaterdag

In het begin van het seizoen zullen er twee races zijn die op zaterdag zullen worden verreden. De reden hiervoor is dat Bahrein en Saudi-Arabië dan bezig zijn met de Ramadan. De zondag wordt dan als een heilige dag gezien waardoor de organisatie het niet gepast vond om dan op die dag de race te houden. Daarom is ervoor gekozen om dan op zaterdagavond de coureurs de race te laten rijden. Ook de Grand Prix van Las Vegas zal op zaterdagavond worden verreden, maar deze keer wel twee uur eerder dan afgelopen jaar. Vanwege de kritiek die de organisatie afgelopen jaar had gekregen op de late activiteiten, hebben ze voor dit seizoen besloten alles iets te vervroegen. 

Lees ook:  McLaren onthult livery 2024-bolide

Lees ook: Doriane Pin sluit zich aan bij F1 Academy als Mercedes-junior

Lees ook: Zak Brown herhaalt kritiek op AlphaTauri en Red Bull

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden