Horner biecht op: Ricciardo liet megadeal Red Bull schieten

Header liveblog 1 Bahrein

Daniel Ricciardo heeft in 2018 een megadeal links laten liggen om uit de schaduw van Verstappen te komen. Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, liet dit tegenover The Weekend Australian doorschemeren in een interview. Het zou zijn gegaan om een miljoenendeal en een meerjarig contract om bij topteam Red Bull Racing te blijven. 

Red Bull Racing zou een megabedrag hebben geboden om Daniel Ricciardo nog langer in het team te houden. Het zou de perfecte teamgenoot van Verstappen zijn geweest en een van de meest complete rijders duo's, volgens Horner. Echter zag Ricciardo de ontwikkeling van een jong en extreem gedreven Verstappen en koos eieren voor zijn geld. Dit pakte later extreem slecht uit, na drie mislukte F1-jaren voor de Australiër.

Tweede keus

"Daniel (Ricciardo .red) wilde geen tweede rijder worden. Hij zag hoe Verstappen zich ontwikkelde. Daarnaast had hij geen vertrouwen in de nieuwe motordeal met Honda. Later bewees Honda, in het nadeel voor Ricciardo, dat ze wel degelijk een winnende krachtbron hadden."

Ricciardo en Max
Oud-teamgenoten Daniel Ricciardo en Max Verstappen

Toekomst

Bij Red Bull Racing waren ze destijds zeer verbaasd dat Ricciardo het andere pad koos. Horner: "Ik was best verdrietig om te horen dat Daniel ons ging verlaten. We zagen een mooie toekomst voor het team met beide coureurs."

"Zijn vertrek pakte, helaas voor hem, niet goed uit, maar hij is een goede jongen en hele goede coureur. Hij heeft zeker de kwaliteiten en de persoonlijkheid. Toch heeft hij ook ook dit seizoen weer een ontzettend goede teamgenoot en zal het zwaar blijven voor hem", sluit Horner af.

Lees ook: Helmut Marko: Auto moet lichter worden

Lees ook: Marc Gene: Charles Leclerc is klaar om wereldkampioen te worden

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdagavond

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden