IMG_8456

Jaap van Lagen gaat meedoen aan de Porsche Mobile Supercup-race in Zandvoort. De Nederlandse coureur en coach heeft al voor meerdere teams gereden, maar gaat voor het eerst met het team van Dinamic Motorsport meedoen aan de grootste Porsche-klasse. Aan Grand Prix Radio vertelt Van Lagen over zijn deelname.

De race op het circuit van Zandvoort is onderdeel van het Formule 1-weekend in Nederland. De ervaren Nederlander ziet kansen voor de race. "Het team heeft in het verleden al goede resultaten neergezet, waaronder meerdere podiums, dus ik zie zeker kansen op een goed resultaat op Zandvoort", aldus Van Lagen. Een maand geleden reed Van Lagen nog in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Die race verliep al goed voor de Nederlander, met een vierde plek, "dus kansen zijn er zeker, als alles op zijn plek valt", aldus Van Lagen.

Nederlanders in Porsche Supercup

De Orange Army gaat in het weekend van 3, 4 en 5 september veel Nederlanders in actie zien in de Porsche Mobile Supercup. Naast Jaap van Lagen rijdt het Nederlandse team GP Elite mee. Daar rijden Max van Splunteren en leider in het kampioenschap Larry ten Voorde. Ten Voorde liet al eerder aan Grand Prix Radio weten dat hij er veel zin in heeft en dat het vooral vet is om in het oranje op het circuit van Zandvoort te rijden, "zodat zelfs mensen die wat minder bekend zijn met de Supercup kunnen zien dat wij Nederlanders zijn", aldus Ten Voorde.

Lees ook: Nyck de Vries: “Ieder kampioenschap voelt anders”

Lees ook: Grand Prix Radio live te beluisteren en te zien vanuit Spa

Lees ook: Grand Prix Radio over Formule 1-seizoen tot nu toe (deel 3)

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden