Jack Doohan behaalt eerste F2 Feature race overwinning op Spa

door Frederique van Grinsven
Formule 2 feature race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Jack Doohan wint op dominante wijze de Formule 2 Feature race op Spa-Francorchamps. Na een sterke start en een undercut wist Doohan kampioenschapsleider Felipe Drugovich achter zich te houden. Door de P2 finish van Drugovich en een vroege uitvalbeurt van titelrivaal Théo Pourchaire is het gat tussen de twee in het kampioenschap aanzienlijk groter geworden.

Bij de start wist Doohan al voor La Source de tweede positie van Enzo Fittipaldi in te nemen en kon bij polesitter Drugovich in de buurt blijven. Bij de eerste pitstops verloor Drugovich aan Doohan, die met een succesvolle undercut de leiding in de wedstrijd pakte. De Australiër liet zijn leiding niet meer los, ondanks druk van Drugovich, en behaalt daarmee zijn eerste overwinning op een zondag in de Formule 2.

Pijnlijke DNF voor Pourchaire

Een groot moment in de strijd voor het kampioenschap kwam in ronde drie, toen Pourchaire bovenop Raidillon vast kwam te zitten in de vijfde versnelling en snelheid verloor. Uiteindelijk bereikte de Fransman de pits waar zijn race eindigde. Het voordeel in het kampioenschap ligt nu in de handen van Drugovich, die met 43 punten voorop loopt. 

Lawson en Fittipaldi in zwaar gevecht

De laatste plek op het podium is voor Liam Lawson, de winnaar van de sprintrace op zaterdag. De Red Bull-junior was gedurende de hele race in gevecht met Fittipaldi. De twee kwamen in contact met elkaar vechtend door Les Combes en Malmedy, maar wisten erger te voorkomen.

Verschoor komt naar voren

Richard Verschoor reed een ijzersterke slotfase door gebruik te maken van een alternatieve strategie en te eindigen op de zachte band. Met meer tractie was de Nederlander twee seconden per ronde sneller dan de raceleiders en met nog vier ronden te gaan pakte hij P4 van Fittipaldi op Kemmel Straight. Door een late Virtual Safety Car, dankzij een DNF van Lirim Zendeli, was Lawson op P3 niet meer te bereiken.

Lees ook: Zane Maloney wint de Formule 3 Feature race

Lees ook: Mercedes snapt niet waarom ze geen pace hadden

Lees ook: Beide Alfa Romeo-coureurs met gridstraffen in achterhoede

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden