Jak Crawford maakt eerste meters in F1-auto

door Shakyra van den Heuvel
aston martin 2024

Het team van Aston Martin heeft Jak Crawford zijn eerste kilometers laten maken in een Formule 1-auto op de Red Bull Ring. Hij is een voormalig Red Bull-junior, maar heeft nu meer succes bij Aston Martin. Het zal in ieder geval een bijzondere dag voor hem zijn geweest. 

Op de Red Bull Ring mocht Jak Crawford laten zien wat hij in huis had en mocht hij voor het eerst een Formule 1-auto testen. Hij mocht achter het stuur kruipen van de AMR22, die werd bestuurd door Sebastian Vettel en Lance Stroll. In totaal werkte Crawford meer dan 400 kilometer af. Er waren ideale weersomstandigheden waar hij van kon profiteren en zo moeiteloos de rondjes kon afwerken. De Red Bull Ring is hier ook de ideale baan voor. Het team van Aston Martin was tevreden met de F2-coureur. Hij wist zich snel aan te passen aan de bolide.

Crawford was heel erg dankbaar dat hij deze kans had gekregen van het team. "Ik wil iedereen bij Aston Martin bedanken die heeft geholpen om dit mogelijk te maken. Mijn eerste dag in een F1-auto was een geweldige ervaring en ik heb van iedere ronde genoten", aldus de F2-coureur in een statement na afloop van de test. De Amerikaan laat weten dat hij alles zonder problemen heeft kunnen afwerken en dat hij heeft kunnen wennen aan de hoge snelheid en systemen in de auto. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Formula One® Team (@astonmartinf1)

Opleidingstraject

De test die Crawford vandaag heeft mogen doen, is onderdeel van zijn opleidingstraject bij het team van Aston Martin. Eerder is hij lid geweest van het traject van Red Bull, maar is daarna overgestapt. Sinds begin dit jaar is hij onderdeel van Aston Martin. Momenteel rijdt hij in de Formule 2 en dit seizoen heeft hij één podiumplek behaald. Hij staat elfde in de tussenstand met  32 punten. In het vorige seizoen heeft hij één overwinning behaald en wist hij in totaal vijf keer op het podium te eindigen. Jak Crawford wordt zeker gezien als een talent voor de toekomst. 

Lees ook: Vasseur: "Geen spraken meer tussen rivaliteit binnen ons team"

Lees ook: Liberty Media blij met groei F1

Lees ook: Jack Doohan rijdt vrijdag in de Alpine van Esteban Ocon

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden