Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op de 12 uur van Pergusa

IMG_20200918_095626_633

Jeroen Bleekemolen kijkt uit naar de 12 uur van Pergusa: “Heel gaaf circuit”

“Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het is echt een heel gaaf circuit. Het gaat om het meer van Pergusa heen en dit weekend staat er een 12-uursrace op het programma. Het is georganiseerd door de 24H SERIES, een Nederlandse organisatie die nu toch wel een aantal mooie races heeft staan. Het paradepaardje is misschien nog wel de 24 uur van Dubai, waar ondertussen zo´n 100 deelnemers komen met veel fabrieksteams. Dit soort nieuwe evenementen zijn natuurlijk erg gaaf.”

“Ik rij zelf voor Fulgenzi Racing, een Italiaans team met een Porsche Cup auto. Al met al is het een mooie kans om hiet wat te doen. Het circuit gaat om het meer, dus het heeft een wat rare vorm. Je gaat veel rechtsom en dan zijn er nog wat chicanes, maar ik kan niet wachten om de baan op te gaan.”

“Mijn vader won hier in 1978 zelfs nog een race in de Formule 3. Het jaar daarna werd hij als een soort held ontvangen, dus het racen leeft hier wel. Helaas is het nog zonder publiek dit weekend, maar ik heb er heel veel zin in. Gas erop!”

De hele update van Jeroen Bleekemolen valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden