Jeroen Bleekemolen: “Had stiekem wat meer verwacht"

11 okt 2021 door Hidde Wissels
Jeroen-Bleekemolen-catalunya-1

Meer dan een zevende plek zat er niet in voor Jeroen Bleekemolen op het Circuit de Catalunya. De Nederlandse coureur kwam in actie in het GT World Challenge-kampioenschap, waar hij in een Ferrari mocht deelnemen.

Met 48 deelnemers bestaat het kampioenschap uit een groot veld. Bleekemolen ging met redelijk hoge verwachtingen naar Barcelona. "Het is een ontzettend competitief veld waarin we uiteindelijk zevende zijn geworden in onze klasse”, vertelt Bleekemolen aan Grand Prix Radio. "Om eerlijk te zijn had ik er iets meer van verwacht maar de snelheid was toch redelijk."

“Ik kon lekker meerijden in de kopgroep"

In het midden van de race had de teamgenoot van Bleekemolen wat problemen, waardoor er tijd verloren ging. “We verloren vooral in de middelste stint heel veel terrein”, gaat de 39-jarige verder. "Ik was als laatste aan de beurt en op dat moment reden we een ronde achter. Gelukkig kwam de safety car en kon ik weer terug in de kopgroep komen. Daar kon ik lekker in meerijden."

Thijmen Nabuurs / GT4 European Series / V8 Racing
Foto: GT4 European Series

“Hopelijk kunnen we wat bekers mee naar huis nemen"

Bleekemolen gaat niet stil zitten de komende tijd want de volgende race staat alweer voor de deur. “Snel de koffers pakken en door naar Indianapolis voor een 8-uurs race. Die ik ga ik samen met mijn broer Sebastiaan rijden, wat behoorlijk lang geleden is. Hopelijk kunnen we wat bekers mee naar huis nemen”, besluit Bleekemolen.

Luister de hele audio-update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio!

Lees ook: Nabuurs sluit GT4 seizoen af met twee podiumplaatsen

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Turkije de race

Lees ook: Olav Mol: “Keuze pitstop moet altijd bij coureur liggen"

11 okt 2021 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen