Jeroen Bleekemolen na GT4: "Heerlijk geracet"

photo_2021-08-31_13-22-16

Jeroen Bleekemolen, coureur in de Amerikaanse GT4 series, mag terugkijken op een goed raceweekend. De Nederlander reed samen met zijn teamgenoot op Road America en heeft daar goede resultaten behaald. 

Bleekemolen stond afgelopen weekend aan de start van de GT4-race op Road America en reed met teamgenoot Pappas twee races. De eerste race was volgens Bleekemolen geen groot succes. "Bij race 1 hadden we wat probleempjes bij de pitstop", vertelt Bleekemolen. Een van de technici was niet op tijd achter de pitmuur en daardoor kreeg het team een drive trough-penalty. Het team werd uiteindelijk vierentwintigste.

De tweede race was een stuk beter voor Bleekemolen en Pappas. "We zijn uiteindelijk als vijfde over de finish gekomen en daar zijn we heel blij mee." Bleekemolen rijdt in een veld met veertig auto's die twee races over een uur rijden. De balance of performance was volgens Bleekemolen niet helemaal goed voor de Porsche-bolides. "We waren veruit de beste Porsche op de baan maar de BMW's waren te snel door de vele rechte stukken", aldus Bleekemolen.

Bleekemolen is alsnog blij met de vijfde plek en kijkt uit naar de rest van het kampioenschap. De volledige update van Jeroen Bleekemolen is te beluisteren via Grand Prix Radio!

Lees ook: Larry ten Voorde: “Er had veel meer ingezeten”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Hopelijk krijgen fans geld terug”

Lees ook: Bleekemolen over 2e seizoenshelft: “Verstappen moet aan de bak”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen