Jeroen Bleekemolen naar podium in 12 uur van Sebring

photo_2021-03-21_16-51-04

Jeroen Bleekemolen heeft de tweede plaats in de 12 uur van Sebring weten te behalen. De Nederlander reed samen met zijn teamgenoten Jim Cox en Dylan Murry naar het podium voor Riley Motorsports. Het trio was dichtbij de overwinning, maar schade aan de auto gooide roet in het eten. Voor Grand Prix Radio gaf Jeroen Bleekemolen een korte update over de klassieker.

De 12 uur van Sebring zit er weer op voor onder andere Jeroen Bleekemolen “Het was weer een mooie. We waren heel dicht bij de overwinning. Uiteindelijk zijn we een seconde of twee, drie achter de leider over de finish gekomen. We kwamen dus nét tekort, maar we zijn toch blij met een podium”, aldus de coureur uit Aerdenhout.

Jim Cox startte de race voor het Riley Motorsports team. Helaas werd hij al vroeg in de race van achteren aangereden, waardoor de auto schade opliep. “Vooral de vloer aan de achterkant, de diffuser zoals we dat noemen, had veel schade. Daarmee verloren we de nodige downforce en dus ook wat rondetijd.”

photo_2021-03-21_16-50-59-700x467
Foto: Jeroen Bleekemolen

Mooie gevechten

De auto was volgens Bleekemolen niet makkelijk te besturen. “Dat is sowieso al niet makkelijk hier op Sebring met al die hobbels. De baan is zeer snel, dus het was echt flink werken.” Door de schade liep het team een ronde achterstand op, die het uiteindelijk wel terug wist te pakken.

“Dat waren ook mooie gevechten. Halverwege de race vecht je dan alsof het de laatste ronde is. We hebben zelfs nog een tijdje op kop gereden”, gaat Bleekemolen verder. Later in de race kwam teamgenoot Dylan Murry in aanraking met een andere auto, waardoor de auto aan de voorkant ook schade opliep. “De auto was dus niet meer helemaal in topconditie om uiteindelijk de overwinning te pakken.”

Bleekemolen denkt dat ze zo’n twee of drie tienden tekortkwamen per ronde, maar dat de schade waarschijnlijk nog wat meer tijd kostte per ronde. “Ja erg jammer, want ik denk dat we hem hadden kunnen winnen. Maar goed een podium op Sebring is altijd mooi. We moeten het volgend jaar maar weer gaan proberen om hier te winnen.”

photo_2021-03-21_16-51-01-700x467
Foto: Jeroen Bleekemolen

“Oorlog op de baan”

Bleekemolen noemt de race in Sebring één van de gaafste races om te doen. “Volle bak actie, oorlog op de baan, zo noem ik het altijd. Zeker in het donker tegen het einde als het er echt om gaat.” Vlak voor de finish was er ook nog een gele vlag, waardoor iedereen weer dicht bij elkaar zat. “Dan is het echt erop of eronder, dat is echt racen.”

De Nederlander geeft aan dat hij nu even pauze heeft. “Mijn volgende race is pas weer over een maandje in Amerika. Dus even rustig aan. Dat is op zich wel lekker na de 12 uur van Sebring, want het is echt een ontzettend hobbelige baan. Dan voel je echt elk spiertje en elk bot in je lichaam na zo’n race”, sluit Bleekemolen af.

De hele update van Jeroen Bleekemolen is ook te horen op GrandPrixRadio.

Lees ook: 'Nachtmerrie' voor Renger van der Zande op Sebring
Lees ook: Jeroen Bleekemolen kijkt uit naar ‘grote’ 12 uur Sebring
Lees ook: Jeroen Bleekemolen: "We hadden voor winst kunnen gaan"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden