Jeroen Bleekemolen: “Slimme keuze van Red Bull"

door Hidde Wissels
photo_2021-04-11_10-22-50

Jeroen Bleekemolen vindt het verstandig van Red Bull Racing om niet meteen de vierde motor voor Verstappen te gebruiken. Zo kan de renstal bekijken hoe de RB16B gaat in Sotsji en op basis daarvan een beslissing maken. Ook een eventuele regenrace kan een belangrijke factor daarvoor zijn. 

Na de triple-header en een weekend waarin de Formule 1 vrij was, is het tijd voor de Grand Prix van Rusland. Het is de vijftiende race van het seizoen en opnieuw zullen de ogen gericht zijn op het duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. “We hebben al twee flinke aanrijdingen en ook een hoop kleine akkefietjes gehad tussen die twee”, vertelt Bleekemolen aan Grand Prix Radio.

Verstappen is door de stewards van dienst in Italië als schuldige aangewezen voor de crash tussen hem en Hamilton. Voor de 23-jarige betekent dat een gridstraf van drie plaatsten voor de Grand Prix van Rusland. “Dat kan natuurlijk veel invloed hebben”, zegt Bleekemolen.

“Daarom is Red Bull aan het overwegen om een gridstraf voor de vierde motor te nemen en dan moet hij helemaal achteraan starten. Dat zou heel veel uit kunnen maken voor de wedstrijduitslag en voor het wereldkampioenschap."

Slim Red Bull Racing

Volgens Bleekemolen is het een goede keuze van Red Bull Racing om eerst even te kijken hoe het gaat op het Sochi Autodrom. “Sta je dan toch dichter op Hamilton dan gedacht, ga je voor de winst. Als het dan toch niet lekker gaat kun je misschien beter achteraan starten en kijken hoe ver je kan komen. Ook de weersvoorspellingen zijn wisselvallig en kan er tijdens de race van alles gebeuren."

“Pérez kan erg belangrijk zijn"

Als Verstappen niet vooraan start, moet zijn teamgenoot Sergio Pérez de kastanjes uit het vuur gaan halen. Mercedes heeft alle races in Sotsji weten te winnen en de Mexicaan heeft dus de belangrijke taak om daar zoveel mogelijk punten weg te houden.

“Pérez moet wakker zijn dit weekend”, gaat Bleekmolen verder. “Als Verstappen niet vooraan rijdt, kan hij wellicht de aanval plaatsen op Hamilton en wat punten afpakken."

Luister de gehele audio-update van Jeroen Bleekemolen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Horner blikt vooruit: “Sotsji wordt enorme uitdaging"

Lees ook: Mogelijke dubbele gridstraf voor Verstappen in Rusland

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden