Jeroen Bleekemolen: ''We hadden voor winst kunnen gaan''

bleekemolen-pappas

Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas zijn als elfde en zevende geëindigd tijdens de eerste twee races van de Pirelli GT4 Sprint X. De races vonden plaats op de Sonoma Raceway in California. 

Bleekemolen reed samen met Pappas, eveneens de oprichter van het team, voor Black Swan Racing in een gloednieuwe Porsche Cayman GT4. “Mijn teamgenoot Tim had in de kwalificatie helaas een crash en daardoor konden we geen tijd zetten”, vertelt Bleekemolen. “We moesten dus twee keer helemaal achteraan beginnen. Dat was ver van achteren, want er deden 33 auto’s mee in deze klasse. Tim startte de eerste race en kon al wat plekjes goedmaken. Hij kwam binnen zo rond de vijfentwintigste plek en daarna heb ik het stuur overgenomen. Helemaal naar de elfde plek gereden overall en zesde in de klasse. Ook hebben we de snelste raceronde gereden met zeventienden voorsprong op de rest.''

Honderd procent voor winst

In de tweede race mocht Bleekemolen starten. “We zijn helemaal van P33 naar de zevende plek gereden. Ik lag negende bij de pitstop dus ik ben er echt veel voorbijgegaan. Daarnaast hebben we ook weer de snelste ronde gereden. We hebben ook gezien dat we met een normale kwalificatie honderd procent zeker voor de winst hadden kunnen gaan. Of dat was gelukt weet je natuurlijk nooit, maar we hadden absoluut kans gehad.”

Sebastian_Vettel_3-333x500
Sebastian Vettel, Aston Martin, in front of the AMR21

Inmiddels is Bleekemolen alweer in het vliegtuig naar Sebring gestapt. “Ik ga daar twee dagen testen, daarna ga ik nog door naar Road Atlanta om ook daar twee dagen te testen. Vervolgens staat al weer bijna de twaalf uur van Sebring voor de deur. Dat is een fantastisch evenement, veel hobbels daar, maar dat zijn we wel gewend. Laten we kijken of we daar weer voor de bekers kunnen gaan. Het is lekker veel rijden, lekker veel onderweg, lekker veel in Amerika en ik geniet er volop van.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is ook te horen op GrandPrixRadio.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: ''Genieten dat we weer aan het racen zijn''

Lees ook: Sebastian Vettel absoluut geen fan van sprintraces in F1

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden