Jeroen Mul: “Beste van weekend gemaakt"

Jeroen-Mul-lamborghini-laguna-seca

Het was een enerverend weekend voor Jeroen Mul in het Lamborghini Huracan-kampioenschap. De 31-jarige Mul moest door omstandigheden in een compleet nieuwe auto in actie komen op Laguna Seca in Californië. 

Mul begon met een behoorlijke domper aan zijn weekend en dat kostte hem meteen een vrije training. “Onze auto was fysiek niet aanwezig op het circuit”, vertelt Mul aan Grand Prix Radio. “De auto die wij gebruiken was geleend van een ander team en die was tijdens een test gecrasht. Gelukkig konden we een auto lenen van een ander team die helaas zelf niet mee kon doen."

Omdat de Nederlander in een auto stapte waar hij nog niet eerder in gereden had, moest de auto nog helemaal afgesteld worden. Hiervoor had Mul samen met zijn teamgenoot maar één training voor voordat er gekwalificeerd ging worden.

“In de kwalificatie kwamen we daardoor ook wat te kort”, gaat Mul verder. “Na de kwalificatie kwamen we erachter dat we wat technische problemen hadden en dat sommige dingen niet goed afgesteld waren. Voor de eerste race konden we dat gelukkig oplossen."

Jeroen Mul / Lamborghini Hurucan Super Trofeo
Foto: Jamey Price

“Snelheid was zeker daar"

Toch mocht Mul vanaf een vierde plek starten voor de eerste race. Door de aanpassingen zat er genoeg snelheid in de auto en zat er, ondanks de stroeve start, een mooi resultaat in. “Vanaf de vierde stek konden we ons naar een mooie tweede plek rijden, wat absoluut een goede prestatie is. De snelheid was ook zeker daar en ik kon de leider van de wedstrijd goed volgen."

Voor de tweede race was het lastig om het mooie resultaat uit de eerste race een vervolg te geven. Mul startte vanaf een achtste stek met het podium als doel. “Absoluut niet ideaal om vanaf de achtste plaats te moeten starten, maar we zijn toch goed naar voren gekomen. Helaas zat het podium er net niet in en werden we als vierde afgevlagd."

De hele update van Jeroen Mul is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Jeroen Mul pakt podiumplaats in Lamborghihi Super Trofeo

Lees ook: Toto Wolff: “Teams moeten geen schuldige aanwijzen"

Lees ook: Olav Mol: “Mag nooit meer een discussie zijn over halo"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden