Jessica Hawkins voert F1-test uit voor Aston Martin

door Frederique van Grinsven
Jessica Hawkins Aston Martin test Hungaroring 2

Jessica Hawkins heeft haar allereerste Formule 1-test voltooid op de Hungaroring voor Aston Martin. Door plaats te nemen achter het stuur van de AMR21, is zij de eerste vrouw sinds 2018 die weer ronden heeft gemaakt in een F1-auto.

Hawkins sloot zich in 2021 aan bij Aston Martin als Driver Ambassador, ze nam ook deel aan de W-series en behaalde succes in Hollywood, waar ze als stuntrijder werkte voor de laatste James Bond-film, No Time to Die.

"Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het vertrouwen in mij, het geloof in mij, en voor deze kans die ze me hebben gegeven", zegt de 28-jarige over de test.

Bloed, zweet en tranen

"Het heeft me al mijn bloed, zweet en tranen gekost om hier te komen. Toen ik voor het eerst hoorde dat het misschien mogelijk was, kon ik het nauwelijks geloven. Ik heb maandenlang mijn mond moeten houden. Het was absoluut de moeite waard en het heeft me waardevolle inzichten gegeven."

"Niets is te vergelijken met de acceleratie en het remmen van een Formule 1-wagen en nu ik de gegevens heb bekeken, ben ik echt trots op mijn prestaties. Dat ik in de AMR21 mocht rijden, is een droom die uitkomt en die ik al heel lang wil vervullen."

"Ik zal blijven pushen voor meer en daarbij wil ik andere vrouwen inspireren en laten weten dat ze hun droom moeten volgen, wat die ook is."

Lees ook: Olav Mol: Hij komt in de buurt van rookie Verstappen

Lees ook: Rolf Meter in F1 aan Tafel: F1 moet anders in beeld worden gebracht

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van Japan

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden