Rolf Meter in F1 aan Tafel: F1 moet anders in beeld worden gebracht

door Tim Koenders
Start Oostenrijk

Rolf Meter denkt dat de Formule 1 veel beter in beeld gebracht kan worden als er meer aandacht besteed wordt aan de verhalen binnen de sport. Dat liet de tv-regisseur weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Afgelopen weekend won Red Bull Racing voor de zesde keer het constructeurskampioenschap in de Formule 1. Een moment waar het team uit Milton Keynes het hele seizoen naartoe heeft gewerkt. Het was ook een moment dat eigenlijk nauwelijks in beeld was. De juichende pitcrew was te zien en Verstappen die met een vlag en een deel van het team op de foto ging. De Formule 1 kan volgens Rolf Meter een stuk beter in beeld worden gebracht, dit was daar slechts één voorbeeld van.

Red Bull constructeurstitel Japan 2023

“Wat ik opvallend vind is dat er momenteel zoveel gepraat wordt over de Formule 1. En dan hoor ik wel eens dat het saai wordt. Maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn omdat er zoveel verhalen in de Formule 1 zitten. Ze moeten veel meer in de storytelling gaan zitten en laten zien wat er allemaal gebeurt in zo’n race.” Dat liet tv-regisseur Rolf Meter weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Gisteren won Red Bull het constructeurskampioenschap. Dat wordt aan het eind met één shot afgedaan dat de pitcrew staat te juichen, dat was het. Je bouwt het seizoen op naar iets dat heel mooi in beeld kan worden gebracht en dat doen ze dan niet.”

Verbetermogelijkheden

“Ik zie de emoties heel weinig terug in de races. Gisteren wilde Piastri iemand inhalen en ik zie alleen maar één onboard, het is allemaal standaard.” In andere klasses wordt er bijvoorbeeld gewerkt met draaiende camera’s. “Ik vind echt dat ze te weinig doen aan de beleving van de sport. Het is zo’n mooie sport met zoveel verhalen die ik eigenlijk nooit terugzie.” Rolf Meter geeft aan dat het in de MotoGP een stuk beter is. “Gisteren was ik eerder naar het team van Red Bull gegaan, breng Horner en het team de laatste rondes in beeld. Het is de bekroning van een seizoen. Het enige wat ik zie is het standaard shot. Daar liggen nog veel verbetermogelijkheden, ik denk dat ze daar echt stappen in moeten maken.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Max is meer dan magistraal

Lees ook: Beide Williams-coureurs hebben Grand Prix van Japan niet uitgereden door schade

Lees ook: Dominante Max Verstappen wint de Grand Prix van Japan

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden