Kay van Berlo 'ontevreden' met resultaat in Porsche Carrera Cup

PorscheCarreraCup

Kay van Berlo kwam op zaterdag in actie in de Porsche Carrera Cup Deutschland op Le Mans, waar hij als 20e eindigde. Tegenover Grand Prix Radio vertelt Kay niet tevreden te zijn met het resultaat.

“Op zaterdagochtend hebben we de supportrace gereden voor de 24 uur van Le Mans in de Porsche Carrera Cup Deutschland. Ik ben uiteindelijk gefinisht op de twintigste plek, maar als ik terugkijk op het weekend kan ik niet zeggen dat ik tevreden ben. Vanaf de eerste vrije training liepen we achter de feiten aan, door problemen met de remmen. In een veld met 52 coureurs merk je dit helemaal. In de tweede vrije training zaten we er nog aardig bij, en in de kwalificatie werden we tweeëntwintigste. Dat lag aan mij, want ik heb in de hele kwalificatie geen enkele ronde gehad die volledig schoon was. De tweeëntwintigste plek is midden in het veld en dus de plek waar de meeste ongelukken gebeuren.”

“De race op zaterdag was in de regen, en wat het mooi maakte was dat geen enkele Porsche Carrera Cup-coureur ooit in de regen had gereden. Om met 300 km/u en zonder ABS op regenbanden te racen met 52 auto's is een bijzondere ervaring. In de race zelf won ik wat plekken, ik lag op een gegeven moment in de top 20 rond plek 15. Vervolgens ging er achterin iemand van de baan af, waardoor we weer van achteraan konden beginnen. Ik eindigde op plek 20, wat ook wel te verwachten is als je in het midden start in zo'n competitief veld.”

“Het team heeft wel een goede auto neergezet. Larry ten Voorde won voor het team, dat was mooi om te zien. Daarnaast moet ik aan mijn eigen resultaten werken, want vanuit mijn kant waren de resultaten dit weekend niet goed. De auto was goed, het team was goed, en over twee weken vertrekken we naar de Sachsenring voor de tweede ronde van het kampioenschap. Ik weet waar ik aan moet werken en hopelijk zetten we dan een beter resultaat neer.”

De hele update van Kay van Berlo valt te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen