Kay van Berlo gematigd tevreden na lastig weekend

door Patrick Wuite
Kay van Berlo

Kay van Berlo kwam afgelopen weekend, met de Porsche Carrera Cup Noord-Amerika, in actie op Weathertech Raceway, beter bekend als Laguna Seca. Met een derde en een vierde plaats is de Nederlander tevreden, maar het had beter kunnen gaan, denkt van Berlo.

Van Berlo won de eerste vier races van het seizoen. Hij won tweemaal op Sebring en zegevierde twee keer op de stratenbaan van Long Beach en staat daardoor fier op kop in de stand van het kampioenschap. Ronde 3 van het seizoen bracht de klasse naar Californië en wel naar Laguna Seca, waar Van Berlo naar eigen zeggen een lastige vrijdag kende, waardoor een overwinning er niet in zat.

Ritme op vrijdag

"We hadden geen goed ritme op vrijdag", vertelt van Berlo aan Grand Prix Radio. "Hierdoor konden we de kwalificatie niet maximaliseren", liet hij weten. Dat resulteerde in twee vierde plaatsen in de kwalificatiesessies. In race 1 bleef van Berlo steken op P4, na contact in de eerste ronde. In race 2 wist hij een plaatsje goed te maken en eindigde hij op het podium en daar is hij op zich nog wel blij mee.

Kay van Berlo in actie

Gemaximaliseerd

"We hebben twee keer goede punten kunnen pakken, maar we zijn hier natuurlijk niet om derde en vierde te worden. Maar het kan niet elk weekend feest zijn natuurlijk. Al met al een prima weekend. Gemaximaliseerd, snelste ronde in de tweede race en door naar het volgende weekend", aldus de coureur die uitkomt voor het Kelly-Moss Road and Race-team. 

Lees ook: Van Lennep en Bleekemolen te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden