Koebolt negende in European Le Mans na dramatisch begin

20 sep 2021 door Coen Versteeg
IMG_8703

Max Koebolt is negende geworden in de LMP3 klasse van de European Le Mans Series op het circuit van Spa-Francorchamps. De race kende voor de Nederlander een moeizaam begin, maar hij wist zich uiteindelijk toch nog in de punten te rijden, zo vertelt Koebolt aan Grand Prix Radio.

Het seizoen verliep stroef voor Koebolt, maar voor de race op Spa had het team van Nielsen Racing, waar Koebolt voor rijdt, hard aan de auto gewerkt. Met succes, want volgens Koebolt had het team flinke stappen gezet. Ondanks de vooruitgang bij het team, verliep de kwalificatie niet lekker voor de Nederlander. "Na één ronde was er al een rode vlag, maar ik zat vooraan in de groep waardoor mijn banden er al redelijk aan waren. Daardoor kon ik niet echt een ronde aan elkaar knopen, maar dat was ook mijn fout", vertelde Koebolt. De Nederlander kwam niet verder dan P14 en kwam zo voor een inhaalrace te staan.

Max Koebolt / European Le Mans Series / LMP3 / Spa Francorchamps
Foto: Sergey Savrasov

Stroeve start

Ook de start verliep niet lekker voor het team van Nielsen Racing. De teamgenoot van Koebolt, Nick Adcock, mocht de race starten, maar kwam gelijk in de chaos van de eerste bocht. "Er waren al een paar LMP2's gelijk in de rondte getikt, waardoor hij iedereen moest ontwijken. Gelukkig ligt er asfalt aan de buitenkant van La Source, waardoor hij er omheen kon rijden."

Max Koebolt / European Le Mans Series / LMP3 / Spa Francorchamps
Foto: Sergey Savrasov

Even later ging het wel echt fout voor Nielsen Racing, omdat Adcock werd aangeraakt door een andere auto en daardoor vast kwam te staan in het grind. "We hebben daar bijna twee rondes gestaan. Om al in de eerste paar minuten twee rondes achterstand op te lopen is niet echt fijn voor je race", aldus Koebolt. Wonder boven wonder wisten Adcock en Koebolt zich toch nog naar voren te knokken, waardoor er toch nog punten inzaten voor de Nederlander. "De snelheid zat er goed in en we presteerden boven verwachting. Hopelijk kunnen we in de laatste race op Portimão nog een podium pakken, want die pace hebben we echt wel."

Luister de hele update van Max Koebolt op Grand Prix Radio!

Lees ook: Een dag op het TT circuit in Assen: DTM

Lees ook: Max Koebolt: “Top-5 had er zeker ingezeten”

Lees ook: Damon Hill: “Russell gaat niet hetzelfde handelen als Rosberg”

20 sep 2021 door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen