Koen Bakker voorspelt strijd tussen Verstappen en Pérez in Australië

door Tim Koenders
Verstappen Sa 2023

Koen Bakker, commentator tijdens de vrije trainingen bij Grand Prix Radio, verwacht dat de strijd om de overwinning tijdens de Grand Prix van Australië zal gaan tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein, de openingsrace van het Formule 1 seizoen van 2023 werd al snel duidelijk dat Red Bull haar zaken goed voor elkaar heeft. Max Verstappen reed zonder echt onder druk te hebben gestaan naar de overwinning. Sergio Pérez die in 2022 vaak moeite had om bij zijn teamgenoot in de buurt te blijven eindigde als tweede. Ook tijdens de tweede race van het seizoen eindigde de coureurs van Red Bull als eerste en tweede. Dit keer was het Pérez die won, dit had ook te maken met het feit dat Verstappen een stuk verder naar achteren moest starten door problemen tijdens de kwalificatie. Vrij eenvoudig reed de Nederlander naar voren, hij eindigde uiteindelijk als tweede.

Sergio Perez podium Jeddah 2023

DRS

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Australië op het programma. Koen Bakker, commentator tijdens de vrije trainingen bij Grand Prix Radio, denkt dat het ook aankomend weekend een strijd gaat worden tussen Verstappen en Pérez. “Ik hoop dat Pérez het Verstappen een beetje lastig kan maken. De vier DRS-zones zorgen voor een nog groter voordeel voor Red Bull. Als ze überhaupt al in verkeer komen, wat ik niet verwacht, zijn ze er zo weer voorbij.” Op de vraag of Koen Bakker fan is van de DRS in het algemeen is hij duidelijk. “Als je kijkt naar IMSA is dat echt puur racen zonder die gekke foefjes. Als je dan een inhaalactie ziet ga je echt naar het puntje van je stoel.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen gepiepeld

Lees ook: Ook Madrid wil grand prix organiseren

Lees ook: Ferrari geeft hoop voor titels nog niet op

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden