Kubica is fysiek klaar voor comeback

kubica

Robert Kubica heeft zijn tweede test afgewerkt voor het team van Renault. De Pool kwam dit keer in actie op het circuit van Paul Ricard. "Een comeback moet in fysiek opzicht geen probleem zijn", laat Kubica na afloop weten aan het Franse L’Équipe.

Kubica legde probleemloos negentig ronden af. Maar of dat genoeg is voor een comeback voor volgend jaar durft de Pool nog niet te zeggen. "Ik kom van ver. Mijn twijfels over mijn mogelijkheden zijn met deze twee tests weggenomen. Ik doe alles om mijn kansen te maximaliseren. Maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik heb nog niet gereden in de huidige Formule 1-auto."

Teambaas Cyril Abiteboul voegt er aan toe: "Hij heeft alleen in een oude wagen gereden met een aangepaste motor en demonstratiebanden. Hij is nog niet blootgesteld aan de stress van een race en de strijd met andere bolides."

De eerste mogelijkheid voor Kubica om te rijden met de huidige Formule 1-auto is de tweedaagse test op de Hungaroring op 1 en 2 augustus. Abiteboul: “Het is nog te vroeg om te zeggen of we Robert gaan inzetten tijdens deze test.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden